Herşey dahil kaldırıldı denilse, 36 milyon turisti bir daha bulamayız!

Herşey dahil kaldırıldı denilse, 36 milyon turisti bir daha bulamayız!
ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, her şey dahil sistemini turizmin güvencesi olarak gördüğünü belirten İşler, “Yarın bir gün biri çıkıp ‘her şey dahil kaldırıldı’ derse biz 36 milyon turisti bir daha bulamayız” diye konuştu.

Herşey dahil kaldırıldı denilse, 36 milyon turisti bir daha bulamayız!
 
 
İlk olarak Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'yı makamında ziyaret eden ETİK yetkilileri, turizm sezonu öncesi bölgede yapılması gereken çalışmalar ile alınması gereken kararlar hakkında görüşmeler yaptılar. Bölgenin turizm konularının masaya yatırıldığı ziyarette yeni bir vizyon ve sinerji ile turizme merhaba denilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.
Ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı ziyaret eden ETİK kafilesi, Başkan Bakıcı'dan turizme daha çok destek olması talebinde bulundular. Selçuk'un kendileri için çok önemli bir ilçe olduğuna vurgu yapan ETİK Başkanı Mehmet İşler, ancak Selçuk'un merkezini 'mumun dibine ışık vermediği' yönünde gözlemlediklerini, buna Şirince, Pamucak, Meryemana ve Efes'i örnek vererek bu bölgelerin gelen turistten pay aldığını, hatta Kuşadası ilçesinin uzakta olmasına rağmen pay aldığını ama asıl merkez olan Selçuk ilçesinin bu payı alamadığını dile getirdi. İşler ayrıca Pamucak mevkiindeki yol sorunları ve otellerin pahalı su tüketimi meselelerine de acil çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

“HER ŞEY DAHİL KALDIRILIRSA TURİST BULAMAYIZ”

Otellerde uygulanan her şey dahil sisteminin esnaflarda değişik bir algı oluşturduğunu, otellerdeki turistlerin bu uygulamayla esnaflara gelmediği yönünde algılandığını ifade eden ve esnaflar arasında bu konuda olumsuz algılanan bu uygulamanın doğru bir karar olduğunu söyleyen İşler, “Bugün Türkiye her şey dahil konsaptiyle 36 milyona geldi. Yarın sabah birisi kalkıp dese ki, 'her şey dahil sistemi artık bu ülkeden kaldırıldı', bugün Türkiye'deki birçok tesiste turizm faaliyeti durur ve biz bu turisti bir daha bulamayız. Yani her şey dahil ürünü bir arz talep ürünüdür. Piyasalar bunu talep ediyor, biz de uyguluyoruz. Bizler zaten ürünlerimizi her şey dahil esnaf arkadaşlarımızdan alıyoruz. Yani toplam alıp, toplam tüketiyoruz" dedi.

“SELÇUK ADINA YENİ ŞEYLER SÖYLEMELİYİZ”
 
Pamucak bölgesindeki otellerde kalan turistin Selçuk merkezine gelebilmesi için şehir içinde bir şeyler sunulması gerektiğini, günah keçisinin her şey dahil sisteminin olmaması gerektiğine dikkat çeken ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Burada önemli olan biz 36 milyonu buraya getirebiliyorsak, bu ilçede nasıl bir gelir elde edilmeli şeklinde proje üretilmeli. Bizler bu konuda Selçuk Belediyesine güveniyoruz. Selçuk için yeni bir şeyler söylemek gerekiyor. Burada yeni bir felsefe yazmalıyız. Üzerimizdeki bu ölü toprağını atıp Selçuk'un İzmir'deki Turizm Pastasından hak ettiği yere gelmesini sağlamalıyız. Biz turizmciler olarak bu bölgede bir milyar dolara yakın yaptığımız yatırımlarla elimizi değil vücudumuzu taşın altına koymuş bulunmaktayız" ifadesini kullandı.
 
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, belediye olarak kendilerine düşen görevlerin mutlaka yerine getirileceği vurgusunu yaparak, bu konuda ortak çalışmaların ortaya koyulması gerektiğini kaydetti. Hep birlikte el ele tutuşarak ortak bir çalışma yapacakları pozu veren turizmciler "Devlet, sektör el ele" mesajı verdiler.
 
Yapılan ziyarette ETİK Başkanı Mehmet İşler, Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı'ya turizme katkılarından dolayı ebru sanatı motifli plaket verdi.


Bu Haber 30.04.2014 - 12:02:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.