Mehmet İşler beşinci kez ETİK Başkanı seçildi

Mehmet İşler beşinci kez ETİK Başkanı seçildi

Mehmet İşler, beşinci kez Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliğinin başkanı olarak seçildi.


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliğinin (ETİK) 22. Seçimli Genel Kurulu İzmir’de gerçekleştirildi. Mevcut ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler tek aday olarak girdiği seçimde oy birliği ile güven tazeledi. İşler iki dönemi yönetim kurulu üyesi 4 dönemi yönetim kurulu başkanı olarak toplam 20 yıldır yönetiminde yer aldığı ETİK'te 5. kez başkan olarak seçildi.

İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki İbis Styles Otel’de gerçekleştirilen toplantıya İzmir Valisi Süleyman Elban, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner,  Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kültür ve Turizm İzmir İl Müdür Vekili Fahrettin Kerem Çevik, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkan yardımcısı Sevgi Can, Türk basınının önemli isimleri, konuk turizmciler ve ETİK üyeleri katıldı.

Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan İşler şu ifadeleri kullandı:  “Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’de şu andaki turist sayısı 2 milyona çapa atmış durumda. İzmir’in bu sayıyı artık aşması gerekiyor. Hedefi en az nüfusu kadar yani 5 milyon olmalı. İzmir olarak zaten 10 milyon gibi bir turist beklemiyoruz.  Burada en büyük beklentimiz nitelikli turist gelmesidir. Ağaç boyunu geçmeyen, doğayla iç içe olan, her şey dahilden daha çok yarım pansiyon, oda kahvaltı bazında veya sadece oda bazında, Türkiye’nin bu yöndeki konaklama konsepti konusunda kendini ön plana çıkarmak isteyen, her şey dahil konsepti ile yarışmak istemeyen, kendi kulvarında giden bir bölge olarak sürdürülebilirliği sağlamak istiyoruz.

İzmir’in çok önemli ve 10 milyon kapasiteli bir havalimanı var. Maalesef yüzde 50 kapasiteyle çalışıyor. Oysa İzmir gerek havalimanı, gerek tarihi, gastronomisi, spor turizmiyle iklimiyle, her şeyden daha önemlisi kaplıcasıyla ve kongre merkezlerine sahip olacak altyapısıyla turizmin tüm çeşitlerine cevap verebilecek bir şehirdir. Ancak bu zenginlik varken 2 milyona çıpa atmış durumda. Turizm bu yıl 60 milyon turist ve 60 milyar dolar girdi hedefiyle Türkiye'de ekonominin baş aktörü olduğunu göstermiştir.  Türkiye turizmin bu bereketinden faydalanırken İzmir’in 2 milyon turistte kalıp, bu pastadan pay almaması büyük talihsizliktir. İzmir’in en kısa zamanda kısa, orta ve uzun vadeli turizm stratejisini yapması ve bunu tüm paydaşların siyaset üstü düşünerek gerçekleştirmesi gerekiyor.”



Bu Haber 16.05.2024 - 10:46:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.