Mehmet İşler: Bayram tatili 9 güne çıkarılmalı

Mehmet İşler: Bayram tatili 9 güne çıkarılmalı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması gerektiğini söyledi.


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizmciler olarak dört günlük Ramazan bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasını istediklerini açıkladı. İşler, dokuz günlük tatilin hem vatandaşa hem turizmciye iyi geleceğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

İşler, turizmcinin, seçim dönemine ve Ramazan Ayına rast gelmesi nedeniyle durgun geçen Şubat ve Mart aylarını değerlendirmek, vatandaşın da kış mevsiminin etkilerini, seçim dönemi gerginliklerini atmak, manevi duyguların zirve yaptığı Ramazan Ayını uzunca bir bayram tatiliyle taçlandırmak istediğini söyledi.

“Şubat ayı durgun geçti”

Mehmet İşler;  “Şubat ayı turizm sektörü açısından çok durgun geçti. Hem Ramazan hem de seçim dolayısıyla Mart ayını da oldukça düşük doluluklarla geçiriyoruz. Turizm sektörünün işletme zorunlu giderleri ve çalışan ücretleri dışında ödemek zorunda olduğu birçok vergi var. Bunların sürdürülebilirliği ancak işletmelerin faal olmasıyla mümkün. Diğer taraftan; gerek mevsimsel koşullar, gerek seçim atmosferi dolayısıyla oluşan havayı dağıtmak,  Ramazan ayını dolu dolu bir bayramla taçlandırmak isteyen vatandaşlarımız var. Uygun bir tatil süresi onların akrabalarına gitmesi, eşini dostunu görmesi ve dileyenlerin tatile çıkması için bir fırsat yaratacaktır”

“Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması gerek”

“Turizm sektörü; altmış tane yan çarpana katkı sağlayan, kendisiyle beraber altmış yan sektörü besleyen bir sektör.” diyen İşler şu ifadeleri kullandı:

“Bayramın dokuz güne çıkması, piyasaları hareketlendirecek, devlete ek vergi, ekonomiye katma değer, turizm sektörüne de bir can suyu sağlayacaktır.  Şubat ve Mart aylarında oluşan kayıplar telafi edilecektir. Sektörün beklentilerinin bir nebzede olsa karşılanması için bayramın dokuz güne çıkarılması yerinde olacaktır.  Bu vatandaşlarımız kadar turizm sektörü açısından da önemlidir. Hem vatandaşın hem turizmcinin yüzü gülecektir. Piyasalardaki durağanlığı aşmak,  2024 turizm sezonuna moralle girmek için, turizmciler olarak bayram tatilinin dokuz güne çıkarılmasını istiyoruz.” dedi.



Bu Haber 13.03.2024 - 09:40:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.