Turizm taşımacılığında kadın istihdamı büyüyecek

Turizm taşımacılığında kadın istihdamı büyüyecek

Aksu Tur, 8 kadın şoför sayısını 20’ye çıkarmayı hedefliyor.


Turizm taşımacılığının yenilikçi firmalarından Aksu Tur’un kadın istihdamına yönelik gerçekleştirdiği çalışma kadınların dikkatini çekti. Şoför olmak için iş başvurusunda bulunan kadınların sayısı artarken Aksu Tur, bu sene içinde 20 kadın şoför hedefine kısa sürede ulaşacak.

Aksu Tur, tamamen erkeklerin çalıştığı turizm taşımacılığı sektöründe kuralları yeniden yazıyor. 8 kadın şoförü ile klişeleri altüst eden firma, kadınların her zorluğun üstesinden gelebileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. İstihdam ettiği kadın şoförler ve kadın şoförlerin çalışma disiplininin büyük beğeni toplaması Aksu Tur’un kadın kaptan sayısını artırmaya yöneltti.

Aksu Tur'un Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Karacan, kadın kaptanların hem sektörün dikkatini hem de iş arayan kadınların dikkatini çektiğini belirterek, “Şoför olmak isteyen kadınlar firmamıza iş başvurusunda bulunmaya başladılar. Önceden kadınları bu iş için ikna etmek gerekirdi. Şimdi kadınlarımız iş başvurusu yapmaya başladı. Bu da yaptığımız istihdam çalışmasının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor” dedi.

Kadınların iş disiplininin sektöre renk ve düzen getirdiğini ifadeden Karacan, “Kurallara uymaları ve işlerine önem vermeleri hem bizi hem de partneri olduğumuz turizm firmalarını mutlu ediyor. Bu sene kaptan sayımızı 20’ye çıkarmak istiyorduk. Sanırım bu hedefimize kısa sürede ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Kadınların her sektörde başarılı olabileceğini belirten Karacan, “Yeter ki kendilerine fırsat verilsin. Kadınlarımıza güveniyoruz ve onlarla çalışmaktan da çok mutluyuz. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum” diye konuştu.



Bu Haber 08.03.2024 - 13:26:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.