Sururi Çorabatır ETİK merkezini ziyaret etti

Sururi Çorabatır ETİK merkezini ziyaret etti

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliğine gerçekleştirdiği ziyarette bölgenin sektörel bazdaki sorun, talep ve önerilerini dinledi.


İki döneme yakın Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) başkanlığını yapan Sururi Çorabatır, bu kez milletvekili kimliğiyle Egeli turizmcileri ziyaret etti. Çorabatır, bölgenin sektörel bazdaki sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliğinin (ETİK) İzmir’in Bayraklı ilçesindeki merkez ofisinde ki buluşmada Sururi Çorabatır’ı, TÜROFED’de yıllarca başkan yardımcılığını yapan ETİK Başkanı Mehmet İşler ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

 Görüşmede sektörün bilinen genel sorunları gözden geçirilirken, bölge turizminin gelişmesine yönelik konular raporlanarak Çorabatır’a aktarıldı. İzmir ve bölge turizmine, gerek yatak gerek yabancı turist sayısı ve gerekse döviz getirisi olarak, yüksek katkı sağlayacakken atıl durumda bekletilen tesisler ve çeşitli nedenlerle durdurulan projeler anlatıldı.

ETİK Başkanı Mehmet İşler, yıllarca birlikte çalışmaktan ve kendisini TBMM’de görmekten büyük onur ve gurur duyduğunu belirttiği Sururi Çorabatır’ı ağırlamaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Mehmet İşler; “Eski başkanım, yeni vekilim Çorabatır sektörü hepimiz kadar, hatta hepimizden daha iyi bilmekte ve bu özelliği ile mecliste sesimiz olmaktadır. Biz Egeli turizmciler olarak ülkeye yaptığımız katkıyı olması gereken daha üst rakamlara taşımak istiyoruz. Ancak İzmir’de bu amaca hizmet edecekken atıl durumda bırakılan tesisler, durdurulan projeler var. Bunları da Sururi Çorabatır’a ayrıntılı olarak aktardık. Bu konuları zaman zaman kamuoyu ile paylaştık. Çözüm üretilene kadar da paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.



Bu Haber 28.12.2023 - 14:52:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.