Mehmet İşler’den Foça için ‘tanıtma vakfı’ ve ‘turizm alanı’ talebi

Mehmet İşler’den Foça için ‘tanıtma vakfı’ ve ‘turizm alanı’ talebi
ETİK Başkanı Mehmet İşler, otellerinin bulunduğu Foça’nın turizm alanı ilan edilmesi ve Foça için tanıtım vakfı kurulması gerektiğini söyledi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler,  bir turizm kenti olarak tanıtıma ihtiyaç duyan Foça için FOTAV adıyla Foça Tanıtım Vakfı’nın kurulması önerisinde bulundu. Foça’nın daha önce olduğu gibi yeniden turizm bölgesi ilan edilmesinin sürdürülebilir turizm açısından önemli olduğunu söyleye  İşler, bunun Büyükşehir ve Foça İlçe belediye başkan adaylarının programlarında mutlaka yer almasını istediklerini dile getirdi.

Mehmet İşler şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Antalya’da ATAV, İzmir’de İZTAV, Bodrum’da BOTAV var. Bunlar hep tanıtım odaklıdır. Seçimden sonra icraatlara başlanınca bazı şeyler çok öne geçip bazı şeyler geri bırakılabiliyor. Kurban edilen şeylerden bir tanesi de tanıtım. Çok gereksiz gibi gelir, ama bugün sosyal medyada da görüyoruz, tanıtımdan dolayı bazı ürünler çok ön plana çıkıyor. Tanıtım cazibe yaratıyor. Bu nedenle Foçamızı tanıtan FOTAV’ı kuralım. Biz Menemen Ticaret Odasına (MENTO) bağlıyız. Her yıl kendi cebimizden buraya 2 milyon TL aidat ödüyoruz. Koyduğumuz kadar alabiliyor muyuz? Hayır. Verdiğimiz bu para Foça’ya geliyor mu? Hayır. Madem bu parayı veriyoruz ve Foça’ya tcaret odası kuramıyoruz, oradaki paradan payımızı alabilmemiz için proje götürmemiz lazım. Bunun için ilk adım tanıtım vakfını kurmaktır.  FOTAV hem Ticaret Odası’ndan pay almak, hem de Foça’nın Sürdürülebilirliği için gereklidir. dedi.

“Turizm alanı ilan etmezsek enerji sektörü Yenifoça’ya yürüyecek”

İkinci olarak turizm bölgesi ilan edilmemiz konusu da çok önemlidir. Dikili, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘turizm alanı’ ilan edildi. Bu çok önemli bir kavram. Aliağa yakınına Çandarlı Limanı yapılıyor. Bizim Foçamız turizm alanı ilan edilmiş bir yer değil. Turizm alanı ilan edilen yerlerde kolay rant elde edilmesine izin vermezler. Eğer biz burayı turizm alanı ilan ettiremezsek, enerji sektörü Dikili’ye gidemeyecek, Bergama’ya gidemeyecek, önce Yenifoça’ya yürüyecek, daha sonra bize doğru gelecek. Bize miras kalan bu doğal güzelliğimiz, tarihimiz, yedi medeniyetin üst üste yaşadığı ve hala üzerinde yaşam olan yedi noktadan biri olan Foça’mız bundan sonra çıkar grupları ve rantiyenin eline kurban gidecektir. Bu yüzden FOTAV’ı kuralım.”


Bu Haber 26.02.2024 - 12:03:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.