Alman operatörler FTI için yapılan anlaşmaya dair şeffaflık talep ediyor 

Alman operatörler FTI için yapılan anlaşmaya dair şeffaflık talep ediyor 
Alman turizmciler, FTI'ın borçları ile birlikte Certares'e devredilmesi ve Alman Ekonomik İstikrar Fonu ile FTI'ı alanlar arasında yapılan anlaşmaya ilişkin şeffaflık talep etti.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman Ekonomik İstikrar Fonuna (WSF) 590 milyon euro, Bavyera Eyaleti ile Federal Hükümet'in garantörlüğünde Unicredit'e 280 milyon euro borçlanan Almanya'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI, finansal olarak darboğaza girince borçları ile birlikte 1 euro gibi sembolik bir ücret karşılığında ABD merkezli yatırım fonu Certares'e satılmıştı. Daha sonra medyaya yansıyan haberlerde Certares ile Ekonomik İstikrar Fonunun borçlar konusunda anlaşmaya vardığı, Certares'in FTI'ın borçlarını üstlendiği açıklanmıştı.

Ancak Alman turizmciler Certares ile WSF arasında varılan anlaşmanın detaylarının kamuoyu ile paylaşılmasını istiyor. 

WSF ile Certares arasında 'prosedürlere uygun' bir anlaşma yapıldığı belirtilse de, Alman Turizm Endüstrisi Birliğinin (BTW) Berlin'de düzenlediği turizm zirvesinde konuşan rakip şirketlerin yöneticileri anlaşmaya ilişkin şeffaflık istiyor. 

Resmi bir açıklama yapılmasa da piyasa katılımcıları, WSF'nin Certares'e FTI'ın borçlarında en az yüzde 50'lik bir kesinti ysptığını düşünüyor.  

Almanya'nın ikinci büyük seyahat grubu Dertour Group'un CEO'su Ingo Burmester, turizmde orta ölçekli şirketlerin ağırlıkta olduğunu ve FTI'ın istikrara kavuşmasının bu nedenle olumlu olduğunu söyledi. "Bu huzursuzluk herkese zarar veriyor." diyen Burmester şunları söylüyor: "Ancak beni şüphelendiren bir nokta var. Eğer devlet yardımı konusunda bir anlaşmaya varıldıysa, bunun ne olduğu ve şirketin yeni sahiplik yapısıyla ilgili şeffaflık sağlanmalı."

Lufthansa'nın yan kuruluşu Discover Airlines'ın CEO'su Bernd Bauer de şeffaflığa dikkat çekiyor. Kararın nasıl alındığı konusunda şeffaflık sağlanmasının avantaj sağlayacağını laydeden Bauer diğer tur operatörleri gibi FTI'ın da Lufthansa'nın partneri olduğunu söylüyor.

Steigenberger'ın ana şirketi World International'dan Denis Hüttig de partnerleri FTI'ın mali olarak güvende olmasının sektör açısından olumlu olduğunu ancak Certares ile WSF arasında yapılan anlaşma konusunda daha fazla şeffaflık sağlanması gerektiğini söyledi. 

Kaynak: fvw


Bu Haber 13.05.2024 - 20:15:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.