Hakan Saatçioğlu: Turizmciler maliyetler ve döviz kuru nedeniyle mağdur

Hakan Saatçioğlu: Turizmciler maliyetler ve döviz kuru nedeniyle mağdur

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu artan maliyetler ve döviz kurunun baskılanması nedeniyle turizmcilerin mağdur olduğunu ve bu gidişle 2025 yılında turist sayısının düşebileceğini söyledi.


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısının bir önceki seneye göre yüzde 20 artış yaşandığını belirterek bu sene 17 milyon turist hedeflediklerini ifade etti.

Turist sayısı artsa da bir turistin 5 yıldızlı otele maliyetinin 120 eurolara kadar çıktığını ifade eden Saatçioğlu, bu nedenle turizmcilerin mağdur olduğunu söyledi. Döviz kurlarının olması gereken seviyenin aşağında olmasının da turizmciyi zorladığına dikkat çeken Saatçioğlu, gidişatın böyle gitmesi durumunda gelecek sene turist sayılarında düşüş yaşanabileceğini belirtti.

Türkiye’nin artık ucuz destinasyon olmaktan çıktığını söyleyen Saatçioğlu, bu konuda artık Avrupa standartlarının yakalandığını vurguladı.

Polonya, Hollanda ve İngiltere pazarlarında artış olduğunu söyleyen POYD Başkanı, Almanlardan da çok güzel bir rezervasyon aldıklarını ve diğer rakip ülkelere göre bir tık önde oldukları bilgisini verdi.



Bu Haber 18.05.2024 - 12:53:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aç gözlüsünüz

    Süleyman Karadenizli 20.05.2024 - 10:27

    10 bin TL maaş alan kaç emekli tatil yapıyor otellerinizde? SIFIRRRRRR Personele az maaş ver, devlete vergi ödeme! Ne güzel dünya!…

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.