Hakan Külahçı, ilk resim sergisini Antalya’da açtı

Hakan Külahçı, ilk resim sergisini Antalya’da açtı

Yüksek İç Mimar Hakan Külahçı, ilk resim sergisini Antalya’da açtı.


Yurt içi ve yurt dışında başta oteller olmak üzere birçok önemli projeye imza atan Yüksek İç Mimar Hakan Külahçı, ilk resim sergisini Antalya’daki Plus Gallery’de “Arta Kalan Zamanlar” ismiyle açtı.

Çocukluğundan bu yana resim yaptığını belirten Hakan  Külahçı: “Ben, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi  mezunuyum. Okula yetenek sınavından birinci çıkarak girdim ve İçmimarlık bölümünü o dönemin birincisi olarak bitirdim. Boş kaldığım ufak zaman aralıklarında resim yapmak beni bütün yüklerimden uzaklaştırıyor. Renklerle rehabilite oluyorum. Ben bir şeyleri konuşarak değil de çizerek anlatmayı seven birisiyim” dedi.

Mesleğinden dolayı estetik değerleri her zaman önde tutan ve yaptığı eserlerde bunu yansıttığını ifade eden Külahçı, “Uzun yıllardır bana gelen ilhamlar doğrultusunda içimden geldiği gibi resimler yaptım. Ciddi bir portfolyom oluştu. Eşim Pınar Külahçı, Artık bunları sevdiklerimizle, dostlarımızla paylaşmamızın zamanı geldi diyerek beni ikna etti. Böylece bu sergiyi oluşturduk. Resim yapmaya ve sergi açmaya devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Sergilediği eserlerinde farklı ve karışık teknikler kullandığını da söyleyen Hakan Külahçı, “Belirli bir teknik ya da tema yok. Çünkü bunlar uzun bir zaman dilimi içerisinde yapılmış resimler. İlerleyen dönemde bir konuya ve konsepte sahip eserler yaparak daha planlı bir sergi açmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Arta Kalan Zamanlar” ismini taşıyan sergi bir ay boyunca ziyarete açık kalacak.



Bu Haber 18.05.2024 - 11:08:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tebrikler

    Hakan Bulkurcu 18.05.2024 - 10:02

    Tebrik ederim, başarıları paylaşmak gūzeldir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.