Mehmet İşler ‘turizm yasası’ ve turizm birliklerine denetim yetkisi istiyor
ETİK Başkanı Mehmet İşler, siyaset üstü bir çaba ve anlayışla turizm meslek yasası yapılması gerektiğini söyledi. İşler, yapılacak düzenlemeyle yasal nitelikleri sağlayan birliklere denetleme yetkisi verilmesini istedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizm yasası çıkarılması için çağrıda bulundu. İşler’in konuyla ilgili açıklamasında “Sektördeki hizmet kalitesini denetlenebilir hale getirmek, çalışan haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini sağlamak, işletmelerin kanuni altyapısını sağlamlaştırmak gibi amaçlarla hazırlanacak yasa ülke ekonomisini ve turizmini şahlandıracak.” denildi.
Yasal nitelikleri sağlayan birliklere denetim yetkisi talebi
Çıkarılacak turizm meslek yasası, sektördeki hizmet kalitesinin denetlenebilir hale geleceğini ileri süren İşler, bölgelerde yasal nitelikleri sağlayan turizm birliklerinin denetleme konusunda yetkilendirilebileceğini anlattı. TÜROFED ve ETİK olarak yasanın çıkarılması için çalışma yürüttüklerini kaydeden İşler “Turizm birliklerinin yasal çerçevesi çizilerek, sahada etkin olarak yer alması çok önemlidir. Bu konuda geç kalınmıştır. Bu gecikme ancak doğru adımlarla telafi edilebilir. ETİK Turizm Birlikleri ve Turizm Meslek Yasası Çalışma Komisyonu Başkanı Settar Kaplan önderliğinde turizm endüstrisinin tüm tarafları, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve akademik çevrelerin yer alacağı bir çalışma grubu oluşturuyoruz. ETİK olarak aktif rol üstlendiğimiz bu çalışmaların Meclis'te yasalaşma prosedürü sürecinde tüm siyasi partilerimizden ve sayın vekillerimizden destek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Devrim yaratacak yasa”
ETİK Danışma Kurulu Üyesi, Turizm Birlikleri ve Turizm Meslek Yasası Çalışma Komisyonu Başkanı Tayfur Settar Kaplan ise turizmde devrim yaratacak yasa için için Ege’den Türkiye’ye samimi bir çağrı yaptıklarını söyledi. Settar Kaplan; Turizm başlı başına bir endüstridir. Bir meslek yasasını fazlasıyla hak etmektedir. Mevcut kanuni altyapı sahadaki mesleki çalışma koşullarını tam olarak karşılamamaktadır. Turizm sektörü, nitelikli eleman azlığı ve yasal düzenlemelerin eksikliği gibi sorunlarla boğuşmaktadır. ‘Turizm Hepimizin!’ sloganıyla ve turizmin duayenleriyle Ege'de bir araya gelerek Türkiye turizminde yeni bir dönem başlatacağız. Akademik çevreler, sivil toplum kuruluşları, turizm alanında faaliyet gösteren dernekler ve turizm işletmeleri ile geniş yelpazeli çalıştaylar düzenleyeceğiz. Turizm sektöründe çalışanların mesleki yeterlilikleri, turizm birliklerinin yasal yaptırım ve denetim sorunları ve çözüm önerilerini ele alacağız. Bu yasayla, hem çalışan hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hem de işletmelerin kanuni altyapısını sağlamlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu sektörden ekmek yiyen milyonlarca insan var. Bu ülke bizim, turizm hepimizin”dedi.
İlgili Haberler

Sakarya’daki 93 odalı lüks otel icradan 567 milyona satışta!
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan 93 odalı Ramada by Wyndham Sakarya oteli icradan 567,2 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Peninsula'dan Türkiye'ye yeni yatırım sinyali: Resort otelciliği açısından potansiyel var!
The Peninsula Istanbul'un Genel Müdürü Jonathan Crook, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin resort alanındaki potansiyeline dikkat çekerken, yeni yatırımlara açık olduklarını ifade etti.
-1024x640.webp)
Türkiye'nin turizmdeki sürdürülebilirlik çalışmalarına İngiltere'den ödül
Türkiye son yıllarda yürüttüğü sürdürülebilir turizm ve erişilebilirlik alanlarındaki çalışmalarının karşılığını İngiltere’de verilen ödülle aldı.



%20(2).gif)

