Akın Koç: İngiltere’de herkes kan ağlıyor

Akın Koç: İngiltere’de herkes kan ağlıyor
Anatolian Sky Genel Müdürü Akın Koç, İngiliz pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kayıpların yüzde 40’lara vardığını belirten Koç, Türkiye’nin ciddi bir imaj erozyonu yaşadığını anlattı.


Anatolian Sky Genel Müdürü Akın Koç, şu an İngiltere’de -30% ve -40% civarında özellikle acente satışlarında çok ciddi düşüş olduğunu belirtti. Akın Koç, Turizm Güncel”e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
“Herkes kan ağlıyor. Türkiye'ye bu derece yüksek boyutlarda düşüş yaşanmamıştı. Aslında bu durum hiç de sürpriz olmadı, perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Kobani olaylarından sonra ve İŞİD'in son eylemlerinden sonra, Türkiye çok ciddi bir imaj erozyonuna uğradı.”
 
“BÜROKRATİK ENGELLERİMİZ VAR”
 

 “Bu endişelerimizi Turizm Bakanlığı’na Kasım ayında iletmiştik. Acilen çok ciddi bir pozitif kampanya başlatılmalı diyerek. Kitleleri en çok etkileyen TV reklamlarıdır ve bunun ocak ayında muhakkak hayata geçirilmesi gerektiğini söylemiştim. Ancak bazı bürokratik nedenlerden dolayı bu plan henüz gerçekleşmedi.”
 
TÜRKİYE’Yİ ZOR BİR DESTİNASYON OLARAK GÖRÜYORLAR

 
“İngiltere’de acenteler Türkiye'ye arkasını dönmüş durumda. Benim yaptığım üst  düzey konsorsiyum  görüşmelerinde Türkiye'ye talep olmadığını ve kendilerini müşteriye zorlayarak satamayacaklarını söylemeleri iyice moralimi bozmuştu. Sonuçta acente neresi kolayına gitse orayı satar. Artık Türkiye'nin zor satılan bir destinasyon olduğu kanısındalar.”
 
EN ETKİN MEDYAYI ACİL KULLANMALIYIZ
 

 “Acenteleri yeniden kazanmak ve pazarda olan talebin yeniden Türkiye ye kazandırılması için çok daha fazla treni kaçırmadan acilen, en etkili kitle medya aracı olan ITV, Chanell 4 ve 5’te reklam çıkartılması gerekiyor diye düşünüyorum. Şu an pazar sakin bir gol gibi, golün ortasına ağır bir kaya atılarak dalgalanmasını sağlamamız gerekiyor.”




Bu Haber 16.02.2015 - 11:03:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.