İngilizlerin en ucuz tatil destinasyonları arasında Türkiye detayı

İngilizlerin en ucuz tatil destinasyonları arasında Türkiye detayı

Avrupa’daki en ucuz 40 uzun ve kısa mesafe destinasyonunu belirlemek için yapılan çalışmaya göre, bu yılın en ucuz tatil destinasyonu Portekiz'in Algarve bölgesi. Marmaris ise listenin üçüncü sırasında yer alıyor.


İngiliz Post Office, Travel Money araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma, 40 popüler tatil destinasyonundaki iyecek-içecek, güneş kremi gibi çok sayıda turistik ürünün fiyatlarından yola çıkarak yapıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Portekiz’in Algarve bölgesi, genellikle yaz tatilleri için en ucuz tatil yeri olarak kabul edilen Bulgaristan'daki Sunny Beach'i geride bıraktı.

Mısır’daki Şarm El-Şeyh ikinci sırada yer alırken, onu Türkiye'de Marmaris ve Yunanistan'da Baf takip etti. Vietnam'daki Hoi An en ucuz uzun mesafe destinasyonu olurken, onu Güney Afrika'daki Cape Town ve Kenya'daki Mombasa izledi.

Öte yandan Kosta Rika'daki Tamarindo en pahalısı olurken onu New York ve Antigua'daki St John's izledi.

Tatilciler İspanya'yı en uygun fiyatlı destinasyon olarak değerlendirmeye devam etse de rapora göre Costa del Sol, ülkenin en ucuz destinasyonu olarak kabul edildi ancak Avrupa'nın altıncı en ucuz destinasyonu oldu.

Rapor, 30 ülkedeki para biriminin yüzde 90'ının şu anda sterlin karşısında bir yıl öncesine göre daha zayıf olduğunu ve bunun da dünyanın en popüler destinasyonlarının çoğunda, özellikle de uzun mesafeli tatil yerleri ve şehirlerde fiyat düşüşlerine yol açtığını ortaya koydu.

Türk Lirasının değer kaybetmesi etkiledi

Türk lirasındaki düşüşe rağmen, işletme sahiplerinin enflasyon sorununu aşmaya çalışmasıyla, Marmaris restoran ve barlarında fiyatlar iki kattan fazla arttı.

Araştırmaya göre tatil köyleri ve şehirlerdeki fiyatlar, yurt dışına seyahat planlayan tatilcilerin en büyük endişelerinden biri.

Tatilcilerin yaklaşık yüzde 84'ü, yemek ve içecek gibi masrafların, bir rota seçerken en çok dikkate alacakları konulardan biri olacağını söyledi.



Bu Haber 25.03.2024 - 15:04:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.