Alişir Şahin: Turizmde asgari ücretle çalışanların oranı %10'u geçmez

 Alişir Şahin: Turizmde asgari ücretle çalışanların oranı %10'u geçmez
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, ilçede turizm sektöründe çalışanların yüzde 90'ının asgari ücretin üzerinde kazandığını söyledi.

BODER Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, Bodrum'da turizm sektörünün 30 bin dolayında istihdam sağladığını söyledi. Bodrum'da turizm çalışanlarının sadece yüzde 10'unun asgari ücretle çalıştığını kaydeden Şahin, nitelikli turizm personeli bulmada sorun yaşadıklarını kaydetti. 

Türkiye’nin her yerinden çalışmak için Bodrum'a gidenler olduğunu ifade eden Alişir Şahin "Bu kapsamda, oteller ve diğer turizm paydaşları çalışanlara konaklama ve yeme-içme imkanı sağlıyor. Genel olarak bu istihdam oranı esnafa da katkı sağlıyor. Personel sıkıntısı her sektörde olduğu gibi turizmde de var. Nitelikli ve iyi personel bulmaktan sıkıntı yaşıyoruz. Turizmin 12 ay olmaması durumu negatif anlamda etkiliyor." ifadelerini kullandı.


Bu Haber 11.05.2024 - 10:42:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • yorum

    Turizmci 14.05.2024 - 02:46

    Nitelikli personelden önce nitelikli patronlar lazım.

  • Cem Ertas 13.05.2024 - 11:14

    Bodrum otelciler derneği başkan yardımcısın bu açıklaması tepedekilerin aşağıdakilere bakış açısını çok güzel özetliyor ancak istediklerini açıklasalar da gümbür gümbür bir turizm işçi açığı çığı onlara ve süslü otellerinin üstüne doğru yavaş yavaş geliyor. İstedikleri kadar Kırgız,Afrikalı ve Suriyeli seddi inşa etselerde...

  • Faruk k 12.05.2024 - 09:01

    Yalan söylemekle elinize ne geçiyor kendinizi kandırmak dışında.truzimde sizin yaptığınız tespitin tam tersi bir durum var asgari ücret almayanların oranı % 10 insanlara emeklerinin karşılığı verilmediği için elaman aramaya devam edersiniz yoğun işgucu ve emek sömürüsü mevcut turizm de

  • Gözünün içine bak baka…

    Kaan Berkkan 11.05.2024 - 10:31

    Lütfen milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeyin. Biraz utanma olsun. Servetinize servet katarken, işçiyi vicdansızca sömürüyorsunuz… İki,üç bin lira asgari ücret üstü fark verip, dünyaları bağışlamış edasını bırakın. Utanın. Yalanınız yatsıya kadar bile sürmüyor…..

  • Tabi tabi

    Faruk Oymak 11.05.2024 - 04:17

    Ben kaç yıllık turizmciyim, üniversite mezunu, ileri derecede İngilizce ve Almanca bilen turizmin otel rehberliği dahil her departmanında çalışmış biriyim, bir yerde işe girerken asgari ücretin en fazla 3 bin TL üzerini teklif ediyorlar. Siz bu kafayla daha çok personel sıkıntısı çekersiniz. Bu kadar eğitim tecrübe ve dil bilen biri olarak hayatta Türkiye'de çalışmam ki zaten benim gibi düşünen binlerce turizmci de çalışmıyor, siz bu yüzden nitelikli personel sıkıntısı çekiyorsunuz. 5 para etmez, dil bilmez hanzo departman müdürleri ve genel müdürleriniz, bizim gibi nitelikli insanların başına yönetici oluyor, ayakların baş olduğu, liyakatin sadece laf olduğu bir sektörde kimse gelip de sizinle çalışmaz. Siz asgari ücretin 2-3 bin TL fazlasını verip "biz asgari vermiyoruz" demeye devam edin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.