Kötü hava koşulları İngiliz turisti yurt dışına yönlendirdi 

Kötü hava koşulları İngiliz turisti yurt dışına yönlendirdi 
İngiltere'de kötü hava koşullarının yurt içi seyahatleri olumsuz etkilediği, bu nedenle yaz tatili için yurt dışına çıkmak isteyenlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İngiltere merkezli uluslararası banka Barclays tarafından 2 bin kişi ile yapılan araştırmaya göre ülkedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle halkın 3'te biri yaz tatili için yurt dışına gitmeye öncelik veriyor. 

Araştırmaya katılanların yüzde 39'u yağmurlu ve soğuk havadan kaçarak sıcak güneş ışığına kavuşmak istediğini belirtiyor. 

Banka müşterilerinin nisan ayı kartlı harcama verilerinden yola çıkılarak hazırlanan raporda, yüzde 7,1 artışla turizm sektörünün pozitif bir ayı daha geride bıraktığı kaydedildi. Aynı raporda otellerin, resörtlerin ve diğer konaklama merkezlerinin 2023 yılının mayıs ayından bu yana ilk defa düşüş kaydettiği, gerileme oranının ize yüzde 0,7 olduğu ifade edildi. 

Seyahat acentelerinde yapılan seyahat harcamalarının nisan ayında yüzde 14,4 arttığı ifade edilen Barclays raporunda, 'tatilimi kendi ülkem yerine yurt dışında geçirmeyi önceliklendiriyorum' diyenlerin oranının yüzde 32 olduğu açıklandı. 

Rapora göre nisan ayında İngilizlerin hava yolu harcamaları yüzde 6,2, işlemleri ise yüzde 9,7 oranında artış gösterdi. Ancak bu artışın mart ayındaki yüzde 9,7'lik düşüşün üzerine geldiğinin de altı çizildi. 

Raporda "Mart ayında yüzde 1,9 olan müşterilerin kartlı harcamalarındaki artış oranı nisanda bir miktar yavaşlayarak yüzde 1,6 olarak gerçekleşti. Tüketicinin hanehalkı finansman güveni üç yılın en yüksek seviyesine yükselirken, gıda enflasyonundaki yavaşlama ile yiyecek ve içecekteki kesintiler restoranlarda fiyat düşüşünü ve süpermarket harcamalarında Haziran 2022'den bu yana en küçük artışı beraberinde getirdi." denildi.


Bu Haber 08.05.2024 - 10:37:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.