ABD ve İngiltere’den Yemen’e saldırı 

ABD ve İngiltere’den Yemen’e saldırı 
İsrail’in Gazze’deki katliamlarına sessiz kalan ABD ve İngiltere, işgali ve saldırıları durdurmadığı için İsrail’e ait gemilerin Kızıldeniz’de ve Umman Denizi’nde geçişine izin vermeyen Yemen’e saldırı düzenledi.

İsrail'i Gazze’deki işgal ve katliamları durdurmaya zorlamak için Kızıldeniz ve Umman Denizi çevresinde bu ülkeye ait gemilerin geçişine izin vermeyen Yemen, ABD ve İngiltere’nin başını çektiği; Kanada, Avustralya Bahreyn ve Hollanda’nın da dahil olduğu koalisyonun saldırısına maruz kaldı.

İsrail’e ait gemilerle İsrail’in işgal ve abluka altında tuttuğu Gazze’ye giden gemileri Kızıldeniz ve Umman Denizi çevresinde engelleyen Yemen’deki Husiler başını ABD ve İngiltere’nin çektiği; Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda’nın da desteklediği koalisyonun saldırısına uğradı.

Yemen’deki Husiler, ülkelerine 72 saldırı düzenlendiğini, bu saldırılarda 5 üyelerinin öldüğünü, 6’sının da yaralandığını duyurdu.

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde uluslararası seyrüsefere yönelik herhangi bir tehdit bulunmuyor. Bu nedenle Yemen'e yönelik bu saldırının kesinlikle hiçbir haklı gerekçesi yok" dedi ve ekledi:

"İsrail gemileri veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemiler hedef alınıyordu. Bu durum sürecek."

Abdusselam açıklamasında ayrıca "Eğer ABD ve İngiltere, saldırıların Yemen'i Filistin'e ve Gazze'ye destekten alıkoyacağını düşünüyorsa, yanlış yapıyor" ifadelerini kullandı.


Bu Haber 12.01.2024 - 14:11:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.