SunExpress, İngiltere'den Türkiye kapasitesini ikiye katladı 

SunExpress, İngiltere'den Türkiye kapasitesini ikiye katladı 
Tatil hava yolu SunExpress, İngiltere'den Türkiye'ye planladığı koltuk sayısını bu yıl iki katına çıkardı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

SunExpress, kontenjan arayan tur operatörlerine ve seyahat acentelerine destek olmak amacıyla yaz sezonu için İngiltere'den Türkiye'ye dönük kapasitesini neredeyse iki katına çıkardı. 

İngiltere pazarına 2022 yılında giriş yapan şirket, geçtiğimiz yıl 74 olan Türkiye-İngiltere arasındaki haftalık uçuş sayısını bu sezon neredeyse iki kat arttırarak 136'ya çıkardı. Bu da yüzde 87'lik artış ve 1 milyon 320 bin koltuk anlamına geliyor. 

Geçtiğimiz yıl İngiltere'den Türkiye'ye 700 bin koltuk planlayan SunExpress'in kapasitesinin yüzde 40'ı tur operatörleri tarafından kullanılmıştı. Kalan kapasitenin çoğu ise 'sadece koltuk' şeklinde GDS'ler aracılığıyla satılmıştı. 

SunExpress aynı zamanda İngiltere'den Türkiye'ye uçtuğu havalimanı sayısını da artırıyor. Daha önce Birmingham, Edinburgh, Gatwick, Luton ve Manchester'dan Türkiye'ye uçan şirket, 2024 yaz sezonunda Bristol ve Newcastle havalimanlarından da seferler yapacak. Yaz sezonunda haftada yapılacak 136 uçuşun 80'i Antalya, 39'u Dalaman ve 15'i de İzmir'e icra edilecek. Adana ve Gaziantep'e de birer uçuş yapılacak.


Bu Haber 19.04.2024 - 10:30:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.