Murat Ersoy; Babamın sözleri bana en büyük sermaye oldu

Murat Ersoy; Babamın sözleri bana en büyük sermaye oldu
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy YÖRSİAD’ın ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği) konuğu oldu.

 Halil ÖNCÜ-ANTALYA
 
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy YÖRSİAD’ın ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği) konuğu oldu. 2014 yılı Nisan Ayı Olağan toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan Murat Ersoy önce YÖRSİAD’a yeni üye olan Betül Turgut ve Zafer Yıldız’ın rozetlerini taktı ardından konuşmasını yaptı. Geceye OSİAD Başkanı Ahmet Kasapoğlu, AGİDER Başkanı Taliha Salman, Antalya Türk Hava Kurumu Başkanı Vasıf Yükseliş, KETOB ( Kemer Turistik Otelciler Birliği ) Tayyar Gül ve Ak Parti Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Osman Ali, Eciş ile çok sayıda YÖRSİAD Üyesi katıldı.
 
YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’u konuk etmekten duydukları memnuniyetini dile getirdiği konuşmasında, “ Öncelikle Sayın Ersoy’un konuğumuz olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Dünyada olduğu gibi son dönemde ülkemizde de ulaşımın çok ciddi şekilde geliştiğini görüyoruz.  Ne mutlu ki bugün bu toplantıda bizi onurlandıran Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy var. Türkiye’nin gelişmesinde ve özel havacılık sektörünün gelişmesinde büyük adımlar gerçekleştirerek ülkemizin gelişmesinde büyük katkı sağladığı için kendisi ile gurur duyuyoruz. Sayın Ersoy ile de ayrıca Yörük olduğu için de gurur duyuyoruz” dedi.

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy YÖRSİAD’ın daveti için teşekkür ederek başta Başkan Semih Beken olmak üzere tüm Yönetim Kuruluna ve üyelere teşekkür etti. YÖRSİAD’ın büyüme staretejisini izlediğini belirten Ersoy, Başkan Semih Beken’i bu konuda kutladı. Ersoy, “Derneklerin genelde ömürleri uzun olmaz. Kurulular ve belli bir süre motivasyonları kaybolur ve yavaş yavaş kopmalar başlar. Ama YÖRSİAD’ın büyüme hedefini öğrendim. İstanbul’a ofis açılmasının gündemde olduğunu söylediler. Başkan Semih Beken, hedefi yüksek koymuş ve yüksek hedeflere doğru gidiyorsunuz. Bu bakımdan başkanın yüksek hedef koyması her zaman iyidir. Başkan yüksek hedef koyarsa, üyeler de onun izinde yüksek hedeflere alışırlar ve yüksek hedeflerle dans etmeyi öğrenirler” dedi. Ersoy, artık iki sandalye iki masa ile tur şirketi kurmanın zamanın da geçtiğini belirtirken, büyümeye devam edeceklerini de söyledi.

KONTROL EDEMEDİĞİN İŞ, SENİN DEĞİLDİR

 
“Babamın sözleri bize en büyük sermaye oldu”

Ersoy, İlk seyahat acentesini kurduklarında rakiplerin ‘ Bunlar baba parasıyla bu işe girdileri, erken baltalar" sözlerini hiç unutmadıklarını ifade etti ve babalarından maddi bir destek görmediklerini ancak onun sözlerinin bu yolda en büyük sermaye oluşturduğuna dikkat çekti. Babasının ‘ Kontrol edemediğin iş senin değildir’ sözünü her zaman iş hayatında bir yere yazdıklarını belirten Murat Ersoy konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Bugün ikiz kardeşim ile geldiğimiz yerde yaklaşık 10 bin kişiye direkt istihdam veriyoruz. 20 bin kişiye dolaylı istihdam veriyoruz. Aileleri ile birlikte yaklaşık 60 bin Türk vatandaşımızın geçimini sağlıyoruz. Bizim ilk zamanlarımızda iş yapma şekli çok farklıydı. Şimdi iletişim ve ulaşım çok ciddi şekilde gelişti. Babamızın bize verdiği en büyük sermaye bize verdiği öğütleri olmuştur. Onun bize söylediği ‘ Kontrol edemediğin iş senin değildir’ sözü bizim iş hayatımızda en büyük sermayemiz olmuştur. Biz Alman okullarında okuduk. Bizim başarılı olmamızın iki nedeni ise aldığımız bu Alman ahlakı ve teknolojiye verdiğimiz önemdir” 

RAKİBİ KÜÇÜMSEMEYİZ
Hiçbir rakibin küçümsenmemesi gerektiğini ifade eden Ersoy, "Rakibin her zaman ilerleyeceğini, ciddi rakip olarak karşınıza çıkabileceğini her zaman göz önünde bulunduracaksın. Biz pazara yeni bir oyuncu girse onu takibe alırız. Onun büyüme şansına müsaade etmeyiz. Global dünyanın yeni oyun kuralları bu" dedi.

AMBALAJINIZI İYİ PARLATIN, DEĞERİNİZİ İYİ BİLİN
Ersoy konuşmasında dünyada tek bir ortak lisan olduğunu bunun da İngilizce olduğunu söyleyerek, yabancı dilin önemine vurgu yaptı. Yörük İş Adamlarına “ Ambalajınızı iyi parlatın, değerinizi iyi bilin!” diyerek seslenen Ersoy, Türkiye’nin Dubai’den sonra yabancı sermayenin en gözde ülkelerinden birisi olduğunu da ifade etti. Ukrayna’nın önemine dikkat çeken Ersoy, kendilerinin bu ülkede yatırımlar içinde olduklarını belirti ve Yörük Sanayici iş adamlarını bu ülkeyle yatırım yapmalarını istedi.
YÖRSİAD Başkanı Semih Beken tarafından toplantı sonrası konuk Murat Ersoy’a toplantı bir plaket verildi ve günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirildi.


Bu Haber 01.05.2014 - 11:02:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Necati Durmuş 01.05.2014 - 08:02

    Ersoy, Rakibin her zaman ilerleyeceğini, ciddi rakip olarak karşınıza çıkabileceğini her zaman göz önünde bulunduracaksın. Biz pazara yeni bir oyuncu girse onu takibe alırız. Onun büyüme şansına müsaade etmeyiz. RIZIK ALLAHTANDIR SEN NE KADAR ENGELLEYEBILIRSINKİ.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.