Sözünü tut işçilerin parasını öde!

Sözünü tut işçilerin parasını öde!

İflas eden AtlasGlobal’in patronu Murat Ersoy, ‘’31 Ağustos’ta ödeyeceğim’’ demsine rağmen çalışanların parasını ödemedi. Atlaszedeler Platformu (AZAP) bir basın açıklaması yaparak Ersoy’dan sözünü tutmasını istedi.


İşçilere kağıt imzalatan ve ‘’Paranızı 31 Ağustos’ta ödeyeceğim’’ diyen Murat Ersoy’un bu sefer de 7 Eylül’e gün verdiğini belirten eski AtlasGlobal çalışanları, bunun bir taktik olduğunu belitti. AtlasGlobal’in eski merkezi önünde açıklama yapan çalışanlar adına açıklama yapan bir işçi şunları söyledi:

‘’Sözleşmeleri feshedilerek herkes işsiz bırakılmış, şirket iflasa sürüklenmiştir. Arkasından devam eden hukuki mücadelede Atlaszedeler Platformu’nu oluşturduk ve bu işin peşine düştük. Gelinen noktada şirketin bilançoları ve süreci danışmanlar vasıtasıyla şirketin incelendi.

Evine ekmek götürmeyenler var

Bu arada patronun verdiği sözleri tutacağına inanarak aylarca maaş almadan uçan arkadaşlarımızın aileleri perişan oldu. Çoğu şu anda evine ekmek götüremiyor. Bu süreçte Ali Murat Ersoy, 31 Ağustos’a kadar borçları ödeyeceğine söz vererek bir belge imzalattı. İhbar tazminatlarının gasp edilmesine rağmen, zorda olan birçok çalışan bu belgeyi imzaladı. Buraya gelmek için borç alanlar var. Evinde ekmek alacak patası olmayanlar var. İnsanlar patronun sözüne inanarak anasının-babasını yaşadığı evden gelerek bu belgeyi imza attı.

İnsanlar borç harç İstanbul’a geldi

Bu hafta sonra Ali Murat Ersoy’dan ödemenin 31 Ağustos’ta değil 7 Eylül’de yapılacağına ilişkin mesaj geldi. Bu bizim defalarca gördüğümüz klasik bir Ali Murat Ersoy taktiği. İnsanları evlerinden yutlarından edip, borç-harç İstanbul’a gelmelerini sağladın. Şimdi tekrar eski düzene dönüyorsun. Daha önce, dfalarca yaptığın gibi, yine ileri bir tarihe attın. 7 Eylül’de yine ileri bir tarih bekliyoruz senden. Çünkü bu işten vazgeçmiyorun.

Allah akıl, fikir, izan versin

Tavsiye ediyoruz, Allah akıl, fikir ve izan versin. Birisi bu adama sahip çıksın. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak hakkımızı almak isiyoruz. Hak var hukuk var bir de adalet var. Burada bu adaleti sayın Cumhurbaşkanından ve kardeşi olan bakandan sağlamasını istiyoruz. İnsanların cepleriyle oynamak bir oyun değildir. Gelecekleri ipotek altına almak oyun değildir. Vicdan sahibi olun

Bu işin peşini bırakmayacağız

Atlaszedeler olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Burada sizin peşinizde olacağız, ensenizde hissedeceksiniz. Sizin nasıl bir insan olduğunuzu her yerde anlatacağız.



Bu Haber 02.09.2020 - 15:19:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aret Aydın 03.09.2020 - 05:05

    Bende mağdurlardan biriyim. Bende bilet parası ödedim fakat ne ucuş gerçeklesti ne de bilet parası iade edildi

  • abidik gubidik 03.09.2020 - 11:09

    Atlas çalışanları umarım biran önce haklarını alırlar.Bu arada biz acentaların ödedikleri avanslar ne olacak,örneğin ;bizim 10.000 € ön ödememiz var(ocak 2020 charter uçuşu için yapılan ödeme)..Bizim gibi onlarca acenta,yüzlerce münferit yolcu var,yazıklar olsun..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.