AtlasGlobal’in iflas sürecinde yeni gelişme

AtlasGlobal’in iflas sürecinde yeni gelişme

Yüzlerce çalışanı ve tedarikçiyi mağdur ederek operasyonlarını durduran AtlasGlobal’in iflas süreciyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.


Çalışanların ve tedarikçilerin paralarını ödemeden operasyonlarını durduran ve 14 Şubat 2020 tarihinde iflas başvurusunda bulunan Murat Ersoy’a ait AtlasGlobal’in tasfiye süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi 19 Ocak 2023 tarihinde Atlasjet Havacılık A.Ş. (AtlasGlobal) ile ilgili alacağı bulunanları 22 Şubat’ta Bakırköy Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda toplantıya çağırdı.

Airporthaber’de yer alan bilgiye göre avukatlar Arif Tuymaz ve Avukat Şehnaz Taygur, mağdur durumdaki AtlasGlobal işçilerine zaman kaybetmemek açısından istinafa gitmemelerini gidenlerin de feragatname vererek geri çekmelerini önerdi.

Önce rehinli alacaklar, sonra personel alacakları

İflas masası, satışı yapılan ve nakite dönüştürülen varlıklardan elde edilen parayla önce rehinli alacakların sonra da çalışanların alacaklarının ödeneceğini belirtti.

İflas masası yetkilileri, alacaklıların istinafa gitmemesi durumunda iflasın hızlıca gerçekleşeceğini, kararın kesinleşeceğini ve icra masası kontrolünde olan terekeden gerekli ödemelerin en kısa sürede başlayabileceğini teyit etti.



Bu Haber 23.02.2023 - 10:14:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.