Mağdur işçiler eylemlerini Murat Ersoy’un evinin önüne taşıdı

Mağdur işçiler eylemlerini Murat Ersoy’un evinin önüne taşıdı

İflas eden AtlasGlobal’in eski çalışanları, hala alamadıkları ücretleri için Murat Ersoy’un evinin önünde eylem yaptı.



AtlasGlobal’in eski çalışanları aylardır alamadıkları ücretleri için bu sefer Murat Ersoy’un İstinye’deki villasının önünde eylem yaptı.

''Ya oyun oynuyor ya da bizi bölmeye çalışıyor''

Yaşadığı mağduriyeti anlatan işçilerden biri, ‘’Ortada kaldık. Ben bir yıllık çalışanım ve aşağı yukarı 12 bin TL alacağım var. Bir işe de giremiyorum, işsizlik maaşı da alamıyorum. Patron oyun oynuyor gibi. Önce vereceğiz dedi. Çalışanları çağırdı ve ‘Bazı haklarınızdan vazgeçer benimle anlaşırsanız paranızı alırsınız’ dedi. Çoğu personel bunu kabul etti. Ama kabul edenlerin e etmeyenlerin de parasını ödemedi. Çok ihtiyacı olan bazı işçilere ödeme yapacağını söylemiş Bazı işçilerin parasını verip bazılarınınkini vermeyerek bizi bölmeye çalışıyor. Psikolojimizle mi oynuyor, oyunlar mı oynuyor? 31’ine kadar vereceğim deyip üstünden iki ay geçmesine rağmen vermiyorsa ya bizimle oyun oynuyor ya da bizi bölmeye çalışıyor demektir.’’ dedi.

Toplanan işçilerden bir diğeri ise şunları söyledi:

''Kendisine artık iş veren değil söz veren diyoruz''

Sesimizi duyurmak için Murat Ersoy’un evinin önüne geldik. Murat peşini bırakmayacağımızı söyledik. Bizi sözümüzün her zaman arkasında duruyoruz. Bekliyoruz, bakalım Murat Ersoy sözünün arkasında duracak mı. Zaten kendisine artık iş veren değil söz veren diyoruz. Verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz.

Büyük bir infial yarattı yine. Aramızdan 40 tane hain seçmeye çalışıyor. AZAP olarak (Atlaszedeler Adalet Platformu) buna izin vermedik, aramızda hain çıkmayacak dedi. Evinin önüne geldik ve hala arkadaşlarımız geliyor. Bundan sonraki direnişimiz herhalde direniş çadırı kurmak olacak. 



Bu Haber 03.10.2020 - 13:50:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Efe can 05.10.2020 - 09:34

    O degilde bizim bilet paralarida buhar oldu

  • abidik gubidik 03.10.2020 - 05:13

    Acentaların parasını da ver,benim 10.000 € alacağım var..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.