AtlasGlobal çalışanı mağdurlardan Murat Ersoy’a: Öde kurtul!

AtlasGlobal çalışanı mağdurlardan Murat Ersoy’a: Öde kurtul!

İflas eden AtlasGlobal’im mağdur ettiği çalışanlar, içeride kalan paralarını alabilmek için uzun süredir seslerini duyurmaya çalışıyor. Bugün yine bir ataya gelerek basın açıklaması yapan işçiler, Murat Ersoy’a ‘’Öde kurtul!’’ diye seslendi.


TurizmGüncel

Atlaszedeler Adalet Platformu (AZAP) çatısı altında uzun süredir seslerini duyurmaya çalışan mağdur işçiler, paralarını ödemesi için yine Murat Ersoy’un yaşadığı villanın önünde toplandı.

‘’İnsafsız bir iş yerinin çalışanlarıyız’’

Basın açıklamasını okuyan mağdur işçilerden biri şunları söyledi:

‘’Kasım 2019’dan beri ödenmeyen 3,5 aylık maaşlarımız, kimimizin kıdem, kimimizin ihbar tazminatları ve ayrıca izin tazminatları ve diğer hak edişleri 11 aydır devamlı söz verilerek, haftanın günleri kullanılarak ‘cuma elinizde, pazartesi vereceğim, salı vereceğim’ denilerek; olmadı dağ yandı, pandemi oldu, size kızdım gibi gerekçelerle, adeta mahallenin kötü oğlan çocuğu gibi her şeyi kendinde hak gören insafsız bir iş yerinin çalışanlarıyız.

‘’Sözünde durmayana bizim memlekette delikanlı denmez’’

Artık biz verdiği sözleri laf diye algılayamıyoruz. Sözünde duran bir esnaf olduğunu söyledin. Kanun tanımaz, örf adet tanmaz. Verdiği sözü tutmayana bizim memlekette delikanlı denmez. Bunu yüzüne haykırmak için buradayız. Böyle rezil bir şeyi hayatımız boyunca yaşamadık. Nu yaşta bunu da gördük.

Bu cumartesi günü yine kendi özel hayatımızdan fedakarlık ederek, binlerce çalışanın ve ailelerini haklarını yüzüne söylemek için buradayız. Anlatıyoruz, anlamıyor. Anlayacak.

‘’Biz pandemiye 4 ay önce girdik’’

Açık etmek istemiyorum ancak çok zor durumda kalan insanlarız. Bütün ülke zor durumda diyebilirsiniz ancak bir pandemiye 4 ay önce girdik. Beş kuruşsuz girdik. Benim malım vardı sattım borçlarımız ödedim. Olmayanlarımız da var. Çoluğuna çocuğuna bakamayan arkadaşlarımız var. Bütün bunların vebali şurada oturan şahsındır.

‘Başka ülkelerde de mağdurlar var’’

Olay sadece bizimle ilgili değil. Azerbaycanlı kardeşlerimiz de aramızda. Biz Uluslar arası bir şirkettik. Şu anda durum Rusya’da da, Ukrayna’da da, Almanya’da da aynı. Barışçıl ve hak aramaya dayalı eylemlerimiz devam edecek. Adalete güveniyoruz.’’

AtlasGlobal mağdurları,yapılan basın açıklamasınına ardından ‘’Öde kurtul Murat Ersoy’’ sloganları attı.



Bu Haber 17.10.2020 - 16:24:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmetali Kolivar 18.10.2020 - 11:37

    Iflas ettiklerini bile bile bize bilet sattilar Resmen bizleri dolandirdilar Sonrada iflas ilani verip telefonlara bile bakmadilar Bir istanbul Amsterdam bilet borclari var bana arti cektigim perisanlik cile Umarim odeme yaparlarsa bizleride unutmazlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.