Mauritius, İstanbul’da seyahat acentelerine tanıtıldı

Mauritius, İstanbul’da seyahat acentelerine tanıtıldı

Doğu Afrika’da bulunan ada ülkesi Mauritius, İstanbul’da seyahat acentelerine tanıtıldı.


Turizm Güncel - İstanbul

Mauritius Tourism Promotion Authorty tarafından İstanbul’da bulunan The Ritz – Carlton Hotel’de destinasyon tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Mauritius Tourism Promotion Authorty Başkanı Arvind Bundhun, Mauritius Tourism Promotion Authorty Turizm Tanıtma Sorumlusu Savin Teeha ve Türk Hava Yolları (THY) Mauritius Satış ve Pazarlama Müdürü Masum Aydın katıldı.

Doğu Afrika’da ve Hint Okyanusu kıyısında konumlanan ülke turizm ve gastronomi anlamında öne çıkmayı planlıyor. Ada ülkesine Türk Hava Yollarının direkt uçuşlarıyla ulaşmak mümkün.

“Türkiye’den gelen turist sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyoruz”

Toplantıda konuşan Mauritius Tourism Promotion Authorty Başkanı Arvind Bundhun, “Ülkemize 2023 yılında 1,3 milyon turist geldi. 2024 yılında 1,4 milyon turist gelmesini hedefliyoruz. Mauritius’a en çok turist Fransa’dan geliyor. Fransa’yı İngiltere, Almanya ve Güney Afrika takip ediyor. Türkiye’den ise 2023 yılında 4 bin ziyaretçi geldi. Bu yıl bu sayıyı 8 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Mauritius, Türkiye vatandaşlarından vize istemiyor bu yüzden bu hedefe rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Mauritius’ta turizmden 2023 yılında 87 milyar rupi (3 milyar euro) gelir elde edildi. 2024 yılında bu sayıyı 100 milyar rupinin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. En çok harcama yapan ülkeler ise İsviçre ve Suudi Arabistan. Ayrıca pandemiden sonra turist profilinde değişim de yaşandı. Gelen turist daha fazla kalıyor ve daha fazla harcama yapıyor. Gelen turistler pandemiden önce ortalama 9 geceleme yaparken bu sene ortalama 12 geceleme yapıyor” açıklamasını yaptı.

“114 otel faaliyet gösteriyor”

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Mauritius Tourism Promotion Authorty Turizm Tanıtma Sorumlusu Savin Teeha ise, “Mauritius, Türkiye’ye 10, Avrupa’ya 12 saat mesafede. 2 bin 40 metrekare yüz ölçüme sahip adada 4 ve 5 yıldızlı 114 otel var. Yaz sezonumuz Kasım’da başlıyor Nisan’da son buluyor. Ortalama sıcaklıklar 28-33 derece arasında değişiyor. Kış sezonu ise Mayıs ayında başlıyor Ekim ayında son bulunuyor. Bu dönemde de sıcaklıklar 22-28 derece arasında. Su sıcaklıkları ise 26 derece civarında. Aile dostu ve misafirperver bir destinasyon. Doğu, Batı, Güney, Kuzey ve Güney Doğu olmak üzere 5 adet sahil kıyısı mevcut. Gecelik konaklamalar kış sezonunda 300-400 dolar arasında, yaz sezonunda ise 500 dolardan 1000 dolarlara kadar çıkıyor” dedi.

“2 senede taşıdığımız yolcu sayısına 5 ayda ulaştık”

Türk Hava Yolları (THY) Mauritius Satış ve Pazarlama Müdürü Masum Aydın ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Mauritius’un gerçek manada tanıtılmasından memnuniyet duyuyorum. Son 2.5 senedir Mauritius’ta yaşayan bir insanım. Gerçekten cennetten parça gibi bir bölge. THY ülkede 9 yıldır faaliyet gösteriyor. THY, 2025 yılında Mauritius’a ilk uçuşları haftada 3 frekans olarak başlattı. Şu an haftada 5 sefer yapıyoruz. Haziran ayı itibariyle haftanın her günü sefer yapmaya başlayacağız. Mauritius’a uçan tek Türk hava yolu firmasıyız. Bizim işimizin büyük bir kısmı transfer. Türkiye aynı zamanda tatil alışkanlıklarında olgunluğa ulaşmış bir ülke. Bu nedenle Türkiye’nin Mauritius’a talebi yavaş yavaş artışa geçti. 2022 ve 2023 yıllarındaki 2 senede taşıdığımız yolcu sayısına 2024 yılının mayıs ayında ulaşmış durumdayız. 2023 yılında Mauritius’a 80 bin yolcu taşıdık, bunun 4 bini Türkiye’den. Daha çok Avrupa’dan İstanbul aktarmalı uçuşlar gerçekleştiriyoruz.

Mauritius’un rakipleri Maldivler, Seyşeller, Şarm El Şeyh gibi destinasyonlar. Mauritius’u diğer destinasyonlardan ayıran noktaları ön plana çıkarmak istiyoruz. Mauritius’un en büyük avantajı rakiplerine göre fiyat-performans sunan bir destinasyon olması. Diğer destinasyonlarda yapacağınız tatilin çok daha az fiyatına bu ülkede tatil yapabilirsiniz. Her profile ve yaşa hitap ediyor. Sadece deniz-kum-güneşten ibaret bir ülke değil. Doğa yürüyüşleri, su altı sporları gibi çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Türkiye’de ülkenin bilinirliğini artırmak ve bu potansiyelli gerçek manada rakamlara yansıtmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. 2 senedir THY olarak pazarlama çalışmalarımızı artırdık. Influencer ve ünlülerle çalışmalar yaptık. son 6 aydır Türkiye çıkışlı uçuşlarda promosyonlar vermeye başladık. Ocak ayında başlattığımız kampanyada gidiş dönüş uçak biletleri 21 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyordu. Şu anda 25 bin liradan satışa sunuldu. Bunun meyvelerini de almaya başladık, Eylül ayına kadar uçuşlarımızın yüzde 80’i doldu. Uçuşlarımız gece yapıldığı için de gün kaybı yaşanmıyor. Bu promosyonları Ağustos ayında artırmayı planlıyoruz. Ben Türkiye’nin Mauritius için çok güçlü bir pazar olacağını düşünüyorum.”



Bu Haber 27.04.2024 - 08:25:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.