Dikkat çeken haber: FTI'ın borçları silinecek mi?

Dikkat çeken haber: FTI'ın borçları silinecek mi?
Yüklü borcu bulunan FTI'ı 1 euro gibi sembolik bir ücrete satın alan ABD'li yatırım şirketi Certares'in, şirketin devlete olan borçlarında kesinti yapılmasını istediği talep ediliyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman tur operatörü FTI'ı satın alan ABD merkezli yatırım şirketi Certares'in, şirketin borçlarının silinmesi için grüşmeler yaptığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili dikkat çeken bir haber yayınlayan Handelsblatt, "Alman Federal Turizm Komitesi, Federal Hükümetten, eyalet ekonomik istikrar fonundan şirkete verilen yardımın geri ödenmesinden feragat etme olasılığı hakkında bir rapor hazırlaması talebinde bulundu." ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanlığı sıcak bakmıyor

Ancak habere göre, Federal Maliye Bakanlığı FTI'ın borçlarının silinmesine sıcak bakmadığını Turizm Komitesine bildirdi. CDU/CSU parlamento grubu turizm politikası sözcüsü Anja Karliczek'in aktardığına göre, söz konusu gelişme FTI'ın borçlarında bir traşlamaya gidilmeyeceği anlamına geliyor.

Örnek teşkil eder

Alman seyahat pazarında bir süredir dolanan dedikoduya göre Certares yetkilileri, FTI'ın borçlarının hafifletilmesi için lobi faaliyeti yürütüyor. Ancak sektör uzmanları, böyle bir borç kesintisine gidilmesine pek ihtimal vermiyor. Çünkü böyle bir borç kesintisi yapılsa ve bu Brüksel'de onaylansa dahi, bu borç silme işlemi FTI gibi devletten kredi alan Lufthansa ve TUI için de uygulanma zorunda kalınacak. Çünkü piyadaki oyunculardan sadece birinin borçlarını silmek piyada rekabet ortamını bozan bir unsur olacak.

Borçlarda vade uzatılması söz konusu olabilir

Ancak Handelsblatt'ın haberinde başka bir olasılığa dikkat çekiliyor. Borç silinmesinden ziyade vadeleri 2026'da ve 2027'de dolacak olan borçlarda yeniden vade uzatımına gidilmesi. Gazetenin haberine göre bu olasılık finans çevrelerinde tartışılıyor.

Sadece SWF'ye 600 milyon euro borcu var

FTI'ı 125 milyon euro yatırım yapma şartıyla devralan Certares'in, FTI'ın borçları ile nasıl başa çıkacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. FTI'ın sadece Alman Ekonomik İstikrar Fonuna 600 milyon euro borcu bulunuyor.


Bu Haber 27.04.2024 - 19:08:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.