Almanya turizm pazarında Türkiye talebi ne durumda?

Almanya turizm pazarında Türkiye talebi ne durumda?
ANEX Tour, Corendon Airlines ve SunExpress’in yöneticileri, Almanya’da Türkiye tatili talebinin ne durumda olduğuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SunExpress CEO'su Max Kownatzki, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve ANEX Grubunun Almanya Genel Müdürü Yasir Karaçor, Almanya’da seyahat pazarında Türkiye talebinin ne durumda olduğuna ilişkin Sabah’tan Betül Alakent’e değerlendirmelerde bulundu. Üç şirketin tepe yöneticisi de, Türkiye’ye ilginin yüksek olduğu konusunda birleşiyor.

Max Kownatzki: SunExpress Türkiye seferlerini artırdı

SunExpress CEO'su Max Kownatzki, "Türkiye, bu yıl da seyahat severlerin aklındaki ilk ülkelerden biri olmaya devam ediyor. 2023'te gördüğümüz yüksek talep, bu yılki rezervasyon rakamlarına da yansıyor. Türkiye, sunduğu geniş aktivite yelpazesi, farklı deneyim olanakları ve fiyat performans oranı ile ideal bir seyahat destinasyonu olarak fark yaratıyor. SunExpress olarak, Türkiye'ye direkt seferlerimizi daha da genişlettik" dedi.

Yıldıray karaer: Koltuklar yüzde 100 dolu olacak

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Almanya'dan talebin çok yüksek gittiğini belirterek, "Bu durum uçak kapasitelerinin yüzde 100 dolu olmasını sağlıyor. Fiyatları ve kârlılığı artırıyor. Önceki yıllarda yüzde 80-85 dolu olan uçaklar, bu yıl yüzde 100'ü yakalayacak" dedi. Boeing ve Airbus'ın uçak siparişlerini yetiştiremediğini anlatan Karaer, "O nedenle piyasada uçak bulmak en büyük sıkıntı. Uçak bulunabilse, ek uçaklar dahi Türkiye'ye kaydırılabilir. Çünkü, talep güzel" ifadelerini kullandı.

Corendon 5 milyon koltuğun 3 milyonunu Türkiye'ye planladı

Bu yıl Türkiye'ye gidiş-dönüş toplam 5 milyon koltuk planlayan Corendon Havayolları ise, mevcut kapasitesinin 3 milyonunu Almanya'ya ayırdı. Şirket, Berlin, Düsseldorf, Nürnberg, Münih başta olmak üzere Almanya'nın 20 şehrinden Türkiye'ye uçacak. Uzun bir aradan sonra Alanya Gazipaşa Havalimanı'na da uçak konumlandıran Corendon, Hollanda, Belçika ve Almanya ağırlıklı olmak üzere Alanya'ya günlük seferler düzenleyecek.

Yasir Karaçor: Türkiye’ye 780 Alman turist götürmeyi hedefliyoruz

ANEX Almanya'nın Genel Müdürü Yasir Karaçor, ise bu yıl 780 bin Alman turist hedeflediklerini söyledi. Karaçor, "Almanya'da Türkiye talebi çok yüksek. Paskalya döneminde koltuklar doluydu. Şimdi biraz düşüş var ancak bu normal. Özellikle 20 Mayıs-20 Haziran arası tam geçiş dönemi. Bu dönemde uçaklar yine yüzde 100 kapasiteyle gelecek. Eğer İran-İsrail gerginliği tırmanmazsa yaz sezonu da dolu geçecek" diye konuştu.


Bu Haber 17.04.2024 - 11:04:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.