Lufthansa 200 milyon euroya Air Berlin'in yarıdan fazlasını satın aldı

Lufthansa 200 milyon euroya Air Berlin'in yarıdan fazlasını satın aldı
İflas başvurusunda bulunan Almanya'nın ikinci büyük hava yolu şirketi Air Berlin'in yarıdan fazlasını Lufthansa'nın 200 milyon euroya satın aldığı, kalan kısmı için easyJet ile yapılan anlaşmanın henüz netleşmediği belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

1978 yılından bu yana yolcu taşıyan Alman hava yolu şirketi Air Berlin'in yarıdan fazlasını Lufthansa'nın satın aldığı açıklandı. Lufthansa'nın, Air Berlin'in filosundaki 81 uçağı satın aldığı ve 8 bin çalışandan 3 bini ile yola devam edeceği belirtildi. Lufthansa'nın satın aldığı 81 uçaktan 38 tanesinin ise halihazırda wet lease yoluyla Avusturya merkezli Viki Airlines'ta kirada olduğu kaydedildi.

''ENTEGRASYON 6-9 AY SÜRER''

Satın almaya ilişkin Avrupa Komisyonu onayının yıl sonuna kadar sonuçlanmasını beklediklerini açıklayan Lufthansa CEO'su Carsten Spohr, ancak iki şirketin entegrasyonunun 6-9 ay sürebileceğini ifade etti.



200 MİLYON EURO ÖDEYECEK, 100 MİLYON EURO YATIRIM YAPACAK

Satın alma için Lufthansa'nın 200 milyon euro ödediği ve şirketin operasyonel maliyetleri için 100 milyon euro da yatırım yapacağı öğrenildi. Öte taraftan, Air Berlin tarafından başka şirketlerden kiralanan, 41'i A320 ve 20'si de Turboplop olmak üzere 61 uçağın satın alınması için de yönetimden 1 milyar euro harcama yetkisi aldığı kaydedildi.

ALACAĞI UÇAKLARLA EUROWINGS'İ GÜÇLENDİRECEK

Lufthansa'nın, alacağı 81 uçakla kendi bütçeli hava yolu şirketi Eurowings'i özellikle Düsseldorf'ta güçlendireceği değerlendirmesi yapılıyor. Eurıwings'in Air Berlin'den doğan, özellikle uzak mesafe uçuşların, önemli bir kısmını kapatacağını düşünen uzmanlar, şirketin bu destinasyonlarda tur operatörlerine kapasite sunmaya başlayacağı değerlendirmesinde bulunuyor.

EASYJET İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER ZORA GİRDİ

Öte taraftan Air Berlin'in kalan kısmı için easyJet ile yapılan görüşmenin sonucunun hala belli olmadığı kaydedilioyor. Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre easyJet, Air Berlin'in 30 uçağı ve Avrupa içindeki uçuş rotaları ile ilgileniyor. Alman medyası, easyJet'in teklifini düşürmesi nedeniyle (50 milyon euro) görüşmelerin zora girdiğini yazdı. Air Berlin sözcüsü ise easyJet ile yapılan görüşmelerin sürdüğünü açıklamakla yetindi.

SIRADA BEKLEYENLER VAR

easyJet ile bir anlaşmaya varılamaması durumunda Air Berlin'in kalan kısmının Condor, Niki, British Airways veya yatırımcı Hans Rudolf Wöhrl'e gidebileceği düşünülüyor.



Bu Haber 12.10.2017 - 13:55:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.