İşte Jet2, EasyJet Holidays ve On the Beach’in 2024 Türkiye hedefi

İşte Jet2, EasyJet Holidays ve On the Beach’in 2024 Türkiye hedefi
2023’te, 44’ncü kez kapılarını açan World Travel Market, Londra’nın Docklands bölgesinde bulunan Excel fuar alanında başladı. 182 ülkeden yaklaşık 5 bin firmanın katıldığı fuarı, 51 bin turizm profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Alanyalı turizmciler Bakan Ersoy ile görüştü

Türkiye’nin de Kültür ve Turizm Bakanlığı - TGA organizasyonu ile 600 metrekarelik alanda katıldığı fuarda Alanya’yı temsil eden Alanya Turizm Tanıtma Vakfını Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer fuarın ilk günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme gerçekleştirdiler. Kaymakam Fatih Ürkmezer, ALTSO Başkanı Eray Erdem ve ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Bakan Ersoy’dan Alanya-GZP Havalimanı için destek isteğini yinelediler.

Fuarda çeşitli tur operatörleriyle bir araya gelen ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, 2024 sezonuyla ilgili bilgileri aktardı.

Dört tur operatörü toplamda 1 milyon 120 bin turist getirecek

Dahaoğlu fuara ve pazara ilişkin şu noktaların altını çizdi:

“İngiltere’nin 2. büyük tur operatörü olan EasyJet Holidays, yetkilileriyle yaptığımız görüşme oldukça olumlu geçti. 2023 yılında 250 bin yolcu getiren EasyJet, 2024 yılında bu sayıyı yüzde 10 artırarak 275 bine çıkarmayı planlıyor.

Coral Travel Group, İngiltere’de Odeonbeds.com isminde bir online yatak satış bankası kurduğunu açıkladı. 

On the Beach Holidays Kontrat Müdürü Nigel Robinson ile görüşmemizde, 2023 yılında Antalya bölgesine 310 bin yolcu getiren firmanın, 2024 sezonu için yüzde 25-30 artışla 400 bin yolcu planladığını öğrendik.

Pegas Touristik çatısı altındaki Best Holidays, ilk defa 4 uçakla, İngiltere’nin, Londra dahil, 10 farklı şehrinden operasyon gerçekleştirecek. Best Holidays Müdürü Hakan Kavalcı’dan bu bilgiyi almak sevindirici.İngiltere’de ilk defa Türk bir firması Türkiye operasyonuna başlıyor. Bu Türkiye ve özellikle Akdeniz Bölgesi için önemli bir fırsat.

Jet2 Holidays Pazarlama Müdürü Joe Taylor ile yaptığımız görüşmede, 2023’te 387 bin kişi getirdiklerini, 2024’te ise 445 bin kişi planladıklarını öğrendik.

Fuara Alanya’dan çok sayıda turizmci katıldı. Fuara katılanların ortak fikri, bu yıl WTM’ın geçen yıllara göre çok daha başarılı, aktif ve kalabalık olduğuydu.

İngiltere pazarı artık Alanya için daha önemli ve umut verici bir pazar, önümüzdeki yıllarda bu pazarda daha etkin pazarlama yapabilmek adına da tur operatörleri ile görüş alışverişinde bulunduk.

2023 yılında, Rusya ve Almanya’nın ardından, 1 milyon 244 bin kişi ile Antalya bölgesine en çok turist gönderen ülke İngiltere oldu.”


Bu Haber 08.11.2023 - 13:27:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.