10 milyar dolarlık Choice - Wyndham birleşmesi rafa kalktı 

10 milyar dolarlık Choice - Wyndham birleşmesi rafa kalktı 
Choice Hotels, başarısızlıklıkla sonuçlanan Wyndham Hotels'i satın alma sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Choice Hotels International ile Wyndham Hotels & Resorts arasındaki satın alma görüşmelerinin sonuçsuz kalmasına kalmasına ilişkin Choice Hotels'den açıklama geldi.

Toplam değeri 9,8 milyar dolara ulaşıyordu

Wyndham'ın tedavüldeki hisselerine hise başına 90 dolar nakit ve hisse senedi karışımı bir teklif sunduğunu açıklayan Choice Hotels International, Wyndham'ın değerini 7,8 milyar dolar olarak hesapladıklarını, şirketin mevcut borçları ile birlikte toplam rakamın 9,8 milyar olduğunu kaydetti. 

Choice Hotels Başkanı ve CEO'su Patrick Pacious, "Wyndham'ın işine uzun süredir saygı duyuyoruz ve bu birleşimin hem Choice'un hem de Wyndham'ın uzun vadeli organik büyüme stratejisi açısından faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu satın alma franchise sahiplerine Choice Hotels'in başarısı kanıtlanmış franchise sistemine dahil olma, maliyetleri düşürme ve daha büyük yatırım getirisi elde etme olanağı sağlayacaktı. Ayrıca bu tesisler Choice Hotels'in birinci sınıf rezervasyon sisteminden ve tescilli teknolojisinden faydalanacaktı." dedi.

“Şaşırdık ve hayal kırıklığı yaşadık”

Wyndham'ın pazarlık masasından çekildiğinde tarafların pazarlık edip orta yolu bulabilecek bir noktada olduğuna dikkat çeken Pacious, Wyndham'ın masadan kalkmasına şaşırdıklarını ve hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. 

Buna karşın Wyndham tarafı ise Choice'un 'son derece şartlı ve talep edilmemiş' hisse senedi ve nakit teklifinin yönetim kurulu tarafından oy birliği ile reddedildiğini açıkladı.

“Fırsatçı ve küçümseyici bir teklif”

Choice'un yaptığı teklifin Wyndham açısından pek çok belirsizlik ve risk barındırdığına dikkat çekilen açıklamada, teklifin 'fırsatçı' olduğu ve Wyndham'ın gelecekteki büyüme potansiyelini küçümsediği ifade edildi. 

 Wyndham Hotels & Resorts yönetim kurulu başkanı Stephen P Holmes "Choice'un teklifi yetersiz, oldukça şartlı ve önemli riskler barındırıyordu. Choice Hotels kaygılarımızı gidermek konusunda isteksiz ve başarısız oldu.  Sonuç olarak kurulumuz bu satışın hissedarlarımızın çıkarına olmadığına karar verdi." diye konuştu.


Bu Haber 24.10.2023 - 15:08:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.