Air Berlin yeniden havalanacak mı?

Air Berlin yeniden havalanacak mı?

2023 yılında Luftverkehrsgesellschaft mbH'nin siciline kaydedilen Air Berlin'in yeniden uçuşlara başlayıp başlamayacağı merak konusu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Feshedilmiş hava yolu şirketlerini yeniden canlandırma planları her zaman vardır.

2017 yılının Aralık ayında LTU'nun üç eski çalışanı, onun devamı niteliğindeki LT You'yu kurdu ancak bu hiçbir zaman proje aşamasından ileriye gidemedi.  2018 yılında Essen merkezli bir şirket, tanınmış isim altında gezi uçuşları sunmak için onun ticari marka haklarını satın aldı.

Benzer şekilde AirBerlin'in geri döneceğine dair de sürekli dedikodular dolaşıyor. Sundair'in sahibi Marcos Rossello'nun, 2023 yazında Air Berlin'in ticari marka haklarını almasından bu yana, bir zamanlar Almanya'nın en büyük ikinci hava yolu olan bu şirketin yeniden faaliyete geçeceğine dair beklenti oluştu.

Spekülasyonu körükleyen kişi ise Rossello'nun kendisi oldu. Fvw'de yer alan habere göre Rossello, satın almanın ardından “Air Berlin'e dair bazı fikirler var. Her şey mümkün." dedi. Sundair veya Flyair41 markalarının piyasadan çekilip yerlerine Air Berlin'in geçme ihtimalini ise göz ardı ederek "Sundair markası artık iyice yerleşmiş durumda" dedi ancak başka bir şey de yapmadı.

2023'ün sonunda Berlin'de Charlottenburg Bölge Mahkemesinde Airberlin Luftverkehrsgesellschaft mbH. isminde yeni bir şirket tescil edildi. Hissedarların sözleşmesinde göre şirketin görevi "ticari hava trafiğinde havayolu işletmek" olarak tarif edildi.

Şirketin faaliyet alanı ise uçak ve diğer hava taşıtlarının satın alınması, satışı ve kiralanması ile bunlarla ilgili ürün ve hizmetler” olarak belirlendi. Yeni şirket ayrıca “havacılık, turizm ve ilgili satış sistemleri konusunda danışmanlık hizmeti” de verecek.

Şirket aynı zamanda hava yolu şirketleri ve tur operatörleri için IT hizmeti de sağlayacak ve uçak içi reklamlar pazarlayacak.

Rossello, aeroTELEGRAPH'ın kuruluşunu doğrulasa da, bunu yalnızca ticari marka korumasının sona ermesini önlemek için yaptı. Alman ticari marka kanunu, bir ticari markanın tescilden en geç beş yıl sonra mal veya hizmetler için ticari olarak kullanılması gerektiğini öngörmektedir, aksi takdirde geçerliliği sona erebilir.

Bu yıl bölgede başka bir şey olmayacağını söyleyen Sundair'in patronu, “Ama gelecek yıl işlerin nasıl görüneceğini kim bilebilir?” dedi.

Ancak Rosello'nun Air Berlin'in marka haklarını satın almasının aslında Alman kanunları ile ilgili olduğu da belirtiliyor. Çünkü kanunlara göre 5 yıl boyunca kullanılmayan feshedilmiş bir marka bu sürenin sonunda geçerliliğini tamamen yitiriyor.

Sundair'in patronu konuyla ilgili bu yıl başka bir şey olmayacağını (Air Berlin'in bu yıl canlandırılmasının söz konusu olmadığını) söylüyor ve ekliyor "Ancak gelecek yılın neler getireceğini kim bilir?"



Bu Haber 23.01.2024 - 10:03:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.