İngiltere tam açıldı, Çin yeniden kapanmaya başladı

İngiltere tam açıldı, Çin yeniden kapanmaya başladı

İngiltere koronavirüs kısıtlamalarını neredeyse tamamen kaldırırken, Çin artan vakalar nedeniyle yeniden kapandı, ulaşım kısıtlaması getirdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere korona kısıtlamalarını kaldırdı

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yolcu bulma formu ve varış testleri de dahil olmak üzere, Covid nedeniyle getirilen tüm seyahat önlemlerinin bu hafta kaldırılacağını açıkladı. Shapps, 18 Mart Cuma günü saat 04.00'dan itibaren İngiltere'ye giriş yapan seyahatçilerin daha önceki kurallara uymak zorunda olmayacağını belirtti.

Şanghay’a 1 Mayıs’a kadar uçuş kısıtlaması

İngiltere korona önlemlerini kaldırırken vaka sayısında artış yaşanan Çin'de yeni önlemler alındı.

24 milyon nüfuslu Şanghay kentine ulaşım kısıtlaması getirildi. Edinilen bilgiye göre, Şanghay'a yapılacak uluslararası uçuşlar 1 Mayıs'a kadar başka şehirlere yönlendirilecek. Ayrıca, Şanghay'a giden yolcular son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testini ibraz etmek zorunda. Ayrıca, bu kentten dışarıya yapılan otobüs seferleri de geçici olarak durduruldu.

İki kent karantinaya alındı

Çin de ayrıca yerel vakaların görüldüğü iki şehir de karantinaya alındı. 9 milyon kişinin yaşadığı Çangçun'da artan koronavirüs vakaları nedeniyle kapanmaya gidildi. Vatandaşların evde kalmaları ve üç kez toplu testten geçmeleri gerekirken, zorunlu olmayan işletmeler kapatıldı ve ulaşım faaliyetleri askıya alındı.

Guangdong eyaletine bağlı, ülkenin en büyük şehirlerinden Shenzhen'da 75 yerel vakanın tespit edilmesinin ardından kentte karantina uygulanmasına karar verildi.



Bu Haber 15.03.2022 - 08:53:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.