TUI İngiltere'den rezervasyonlarla ilgili açıklama 

TUI İngiltere'den rezervasyonlarla ilgili açıklama 
TUI İngiltere & İrlanda, halkın rezwervasyon eğilimlerine ilişkin yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

TUI İngiltere & İrlanda tarafından aralık ayında 1000 kişi ile yapılan araştırmaya göre, iki ülke halkının yüzde 37'si yaz tatili rezervasyonunu yılın bu zamanlarında yapıyor. İnsanların ideallerindeki tatili bulmaları ise ortalama 53 saat sürüyor.

Yüzde 29’luk kesim Avrupa’da deniz tatili planlıyor

Araştırmaya göre rezervasyon yapanların yüzde 65'i 'heyecanlı' olduğunu belirtirken yüzde 35'i memnun olduğunu, yüzde 34'ü de neşeli hissettiğini belirtiyor.

TUI ise satışların 2022'nin ve pandemi öncesinin aynı döneminden daha güçlü olmasını bekliyor. İngiliz ve İrlandalıların yüzde 29'u Avrupa'da deniz tatili yapmayı planlarken, bunların yüzde 30'u bir haftalık, yüzde 12'si 10 günlük ve yüzde 15'i ise iki haftalık tatile çıkacağını beyan etti.

Yüzde 77’si yurt dışına tatile çıkacak

Seyahat sigorta şirketi AllClear'ın verilerine göre ise bu yıl İngilizlerin yüzde 77'si yurt dışında tatil yapmayı planlıyor. Bunların yüzde 23'ü ise Paskalya'dan öne tatil yapmayı düşünüyor.

Kış tatilleri ise 55 yaş üstü arasında popüler. Araştırmaya göre 55 yaş üstü insanların yaklaşık 5'te 1'i, (yüzde 19) ocak-nisan arasındaki dönemde tatile çıkmayı planlıyor. Bu yaş grubu yılın ikinci tatilini ise sonbahar döneminde yapmak istiyor.

55 yaş üstü insanlar arasında serin destinasyonlara talep 3 kat arttı

Bu yaş grubundaki insanlar okulların açılmasını fırsat olarak görüyor ve yüzde 20'si eylül, yüzde 10'u ise ekim ayında tatile çıkıyor.

Tatil tercihinde yüzde 42 ile Akdeniz destinasyonları başı çekerken, giderek daha fazla sayıda insanın görece serin destinasyonları tercih ettiğine dikkat çekiliyor. Örneğin Kuzey avrupa ve İskandinav ülkelerine seyahat planlayan 55 yaş üstü insanların sayısı 3 kata yakın artarak yüzde 4'ten yüzde 11'e yükseldi.

Seyahat iştahı hiç bu kadar yüksek olmamıştı”

TUI İngiltere & İrlanda Ticari Direktörü Phillip Iveson "Yıllardır Noel sonrası tatil arayışına ve rezervasyon yaptırmaya yönelik büyük bir talep görüyoruz ve bu Ocak ayının da farklı olmasını beklemiyoruz. İnsanların bu dönemde gelecekteki seyahat planlarını aramaya istekli olduklarını biliyoruz. Seyahat iştahı hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Bizde bu yeni yılda inanılmaz fırsatlar sunuyoruz." dedi.



Bu Haber 05.01.2024 - 08:59:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.