Satışlar arttı, Bentour’un Türkiye beklentisi yükseldi

Satışlar arttı, Bentour’un Türkiye beklentisi yükseldi

Almanya, Avusturya ve İsviçre’de Türkiye spesiyalisti olarak faaliyet gösteren Bentour, Türkiye satışlarında yüksek çift haneli artışlar kaydetti.


Turizm Güncel

Türkiye bu yıl Almanya’da en yüksek rezervasyon artışı yakalayan ülke. Travel Data + Analytics'in (TDA) verilerine göre, ülkede şu anda en fazla satılan ikinci destinasyon Türkiye. fvw’nin aktardığına göre Türkiye satışları geçen yıla kıyasla yüzde 45 artıda. Verilere göre İspanya ve Portekiz satışları yüzde 22, BAE ise yüzde 25 arttı.

 “Bentour’un tarihindeki en iyi sezonu yaşayacağız”

Almanya pazarındaki Türkiye tatili satışlarına ilişkin Turizm Güncel’e bilgi veren Bentour CEO’su Deniz Uğur ve şirketin Almanya müdürü Songül Göktaş-Rosati, Türkiye’ye dönük ilginin son derece yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Almanya’da Türkiye satışlarının çok iyi gittiğini ifade eden Deniz Uğur “Çok iyi bir sezon yaşayacağız gibi görünüyor. Bu aynı zamanda Bentour’un tarihindeki en iyi sezon olacak. İspanya satışları bir nebze düşük ama hem Türkiye hem de Yunanistan çok ciddi rezervasyon alıyor. Bu yıl Türkiye için 150 bin yolcu hedefimiz vardı. Ancak şu anki veriler sayının 170 bine ulaşacağını gösteriyor.” dedi.

“Türkiye’ye sıcak bakmayan kesimler de rezervasyon yapmaya başladı”

Almanya’da değişen politik-ekonomik konjonktür nedeniyle Türkiye tatiline sıcak bakmayan kesimlerin de Türkiye’ye rezervasyon yapmaya başladığına dikkat çeken Uğur “Öte yandan, bütün dünya artık çok pahalı olduğu için Türkiye yine de nispeten uygun fiyatlı. Türkiye talebinin yüksek olmasının bir nedeni de Almanya-Türkiye arasındaki geniş uçuş ağı. Almanya’daki en küçük havalimanlarında bile Türkiye’ye uçuş var.” diyor.

Rosati: Kümülatif satışlarda yüzde 50 artıdayız

Bentour – Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş – Rosati ise, başta Türkiye olmak üzere, hemen tüm destinasyonlara dönük satışların iyi gittiğinin altını çizdi. Bentour’un kümülatif satışlarıda geçen yıla kıyasla yüzde 50 artış olduğunu açıklayan Rosati, son dört haftadaki artış oranının ise yüzde 81’e ulaştığını ifade etti.

En çok satış yapılan destinasyonlar

Bentour’un satışlarında en çok hangi destinasyonların öne çıktığına ilişkin de bilgi veren Rosati “Türkiye’de bir numara elbette Antalya. Onu İzmir, Bodrum, Dalaman, İstanbul ve Kapadokya takip ediyor. Ülke sıralaması ise Türkiye, İspanya, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs şeklinde.” diyor.

“Yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyoruz”

Türkiye’ye dönük geniş uçuş ağı, her şey dahil aile otelleri ve kaliteli hizmet gibi unsurlar sayesinde Almanya’dan Türkiye’ye dönük güçlü bir talep olduğunu kaydeden Rosati, şirketin satışlarının artmasında seyahat acente faktörüne de dikkat çekti. Rosati “Bentour olarak seyahat acentelerinden büyük ilgi görüyoruz. Yakaladığımız artışın en önemli nedenlerinden biri bu. Hem hizmetimiz, hem ürünlerimiz hem seyahat acenteleri ile kurduğumuz ilişkiler bizi ciddi bir yere getirdi. Acenteler arasında daha da sevilen bir tur operatörü haline geldik. Doğru ve sürdürülebilir adımlarla büyüyoruz, sağlıklı bir şekilde büyüyoruz. Trustpliot değerlendirmelerimiz de bunun teyit ediyor.  Hem acente hem de müşteri ayağında, özellikle son yıllarda yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyoruz. ” şeklinde konuştu.



Bu Haber 04.05.2024 - 08:19:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bentour macht Glücklich

    Melih Yetiş 04.05.2024 - 11:33

    harika bir çalışma Ekibi ve harika Partnerler ile karşılıklı ortak hedeflerde samimi bir iş birliği ve ortak stratejiler ile tüm Turizm Paydaşlarımızın mutlu olacağı bir süreçte emin adımlar ile yürümek bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen tüm Turizm Paydaşlarına gönülden teşekkürler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.