Bakan Ersoy: Belge almayan 3 bin otel kapatılacak

Bakan Ersoy: Belge almayan 3 bin otel kapatılacak
3 bin otelin henüz ‘Turizm İşletme Belgesi’ almadığı bilgisini veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu otellerin belirlenen tarihe kadar belge almaması durumunda kapatılacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, belirlenen tarihe kadar ‘Turizm İşletme Belgesi’ almayan otellerin kapatılacağını duyurdu. 

Otellerin Kültür ve Turizm Bakanlığından ‘Turizm İşletme Belgesi’ almasının zorunlu olduğunu hatırlatan Ersoy, valiliklere gönderilen yazılarla 4 bin belgesiz tesisten binin belge aldığı bilgisini paylaştı. Kalan 3 bin otel için süreyi daralttıklarını, belge almayan otelin kapanacağını söyleyen Ersoy, günlük kiralanan turizm konutlarında da benzer problemlerin yaşandığına dikkat çekti. İskanı ve ruhsatı olmayan villaların da turizm konutu belgesi için başvurduğunu söyleyen Turizm Bakanı, özellikle sahillerde bu durumun çok fazla görüldüğünü ifade etti.  Ersoy "İskanı, ruhsatı olmayan villalar yapılmış. Bunlara 'turizm konutu belgesi' isteniyor. Dağ, taş villa dolmuş. Özellikle sahillerde bu durum çok fazla. 'Belediye bana göz yumuyor, siz de göz yumun' diyor. Biz göz yummayacağız. Bundan sonra her şey kayda alınacak" dedi.


Bu Haber 03.05.2024 - 17:17:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Dikkat

    Turistleri tercihlerini kolaylaştırın. Amaç vergiyse alın. Ama kapatma 05.05.2024 - 12:23

    Turistleri tercihlerini artırın ve kolaylaştırın zorlaştırmayın. Amaç vergiyse alın. Ama kapatmaya zorlayarak yabancı ve yıldızlı otelleri korumaksa ülkeye zarar verirsiniz. Dağ evinde kakmak isteyeni otel odasına sıkıştırırsan başka ülkeye kaçar. Zaten arka plandaki gizli oyun bu.

  • Alicem konur 04.05.2024 - 10:47

    Kendi otelleri rahat rahat dolsun diye diğer otellere mi takmış kafayı bu bakan. Şimdi sit alanı ören yeri demeden kültürel miras alanlarına mağazalar açmak ve gece müzeciliği adı altında cebi daha da doldurmak planını devreye soktu. Allah doyursun inşallah bunların gözünü. Dünya malı doyuramayacak çünkü. Kesinlikle bakanlıktan alınması gerekli böylelerinin

  • Turizm Mafyalığı

    King Attalos 04.05.2024 - 04:19

    Belge bahane paralar şahane... Herkes sizin gibi büyük değil. Tüm amaç büyük oteller daha da büyüsün küçükler ölsün beter olsun.

  • Seyahat Acentası

    E. K 04.05.2024 - 02:33

    SAYIN BAKAN BU TAKSİCİLER ÖREN YERLERİNE GİREMEMELİ, TURİSTE REHBER GİRİŞ ÜCRETLERİ YEMEK GİBİ HİZMETLERDEN BAHSETMEDEN ACENTALAR ÇOK PAHALI BEN SİZİ ŞU FİYATTAN GÖTÜRÜRÜM DİYE İKNA EDİP ACENTALARIN İŞİNİ YAPIYOR. BUNLAR ÖNEMLİ KONULAR LTF.

  • Rapunzel

    Ahmet kanbur 04.05.2024 - 01:26

    Bu adam bakan olduğundan beri Türk milletiyle uğraşıyor bunun otelleri hariç bütün otelleri kapatın günübirlik yazlıklarıda yıkın

  • Orta Çağ

    Vatandas 03.05.2024 - 05:32

    Eskiden yol kesip ya beni görürsün yada burdan geçemezsin derlermiş

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.