'İçişleri Bakanlığı ev turizmine de kimlik bildirme zorunluluğu getirmeli'

'İçişleri Bakanlığı ev turizmine de kimlik bildirme zorunluluğu getirmeli'
TÜRSAB Ev Komitesi Başkanı Mücella Tarhan, ev turizminde gelinen son durumu Turizm Güncel’e anlattı


Eda Özsoy – Turizm Güncel
 
Mea Villa isimli bir şirketi bulunan ve 26 yıldır ev turizmiyle uğraşan Mücella Tarhan, aynı zamanda  “villadatatil” isimli seyahat acentasının genel müdürü.
TÜRSAB olarak ev turizminin kayıt altına alınması ve altyapı gelişmesiyle ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bir sunum yaptıklarını belirten Tarhan, bu konuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü söyledi.
 
Maliye Bakanlığı Gelir Dairesi Başkanlarıyla birlikte bunun ne şekilde değerlendirilebileceği konusunda ortak bir çalışma yapıldığını kaydeden Tarhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
KÜLFET GETİRMEDEN VERGİ VERME RAHATLIĞI
 
“İlk etapta yabancıların kaçağını önlemekle ilgili bir adım atılması isteniyor. Avrupa ülkelerinde bunun örneklerini şu anda incelemeye aldık. Danimarka, İngiltere ve Almanya’da bu konuda neler nasıl yapılıyor,  bunları inceliyoruz. Amacımız hem ev turizmde kaçağı önlemek hem de insanlara külfet getirmeden sadece vergisini verme rahatlığı sunmak... Ev turizminin önünün açılması için mutlaka altyapı çalışması yapılması gerekiyor.”
 
TOPLANTILAR SONRASI KONU NETLEŞECEK
 
“Bununla ilgili önümüzdeki günlerde hem Turizm hem de İçişleri Bakanlıkları ile görüşmeler yapacağız. İçişleri Bakanlığı, otellerde kimlik bildirme zorunluluğu uygulamasını yürütüyor. Biz bunu evlere de getirmek istiyoruz. Ama evlerin çoğu günlük kiralanmadığı için bunun 1774 nolu yasaya nasıl uyarlayacağımızı konuşmamız gerekiyor. Üç bakanlığın koordineli çalışması sonucu somut şeyler ortaya çıkabilecek. Turizm Bakanlığı konuyu ayrıntılı biliyor, İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgileniyor. Tüm bunları değerlendireceğimiz koordineli toplantı yapmak istiyoruz. Bunun için hazırlık yapacağız. Şu anda Maliye Bakanlığı ile yapılmış toplantılar var ama diğer bakanlıklarla bu toplantı henüz yapılmadı. Bu toplantılar yapılınca daha somut adım atmış olacağız.”
 


Bu Haber 27.06.2014 - 16:16:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.