Kadir Uğur: TÜRSAB'ın bize ne faydası oldu?

Kadir Uğur: TÜRSAB'ın bize ne faydası oldu?
Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, Kültür ve Turizm Bakanı mehmet Nuri Ersoy’un hazırladığı ‘TÜRSAB yasası’na desteğini açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy’un TÜRSAB’ı en az beşe bölen ve yetkilerini elinden alan yasa tasarısı turizmciler arasında tartışılmaya devem ediyor. TÜRSAB’ın kendilerine hiçbir faydasının olmadığını ileri süren Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, Bakan Ersoy’un hazırladığı yasa tasarısına desteğini açıkladı. 

Daha önce Bakan Ersoy'a dönük eleştirileri ile gündeme gelen Kadir Uğur’un konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Ben olaya yabancı tur operatörü ve incoming acentesi açısından bakıyorum. Düşünüyorum kurucularından olduğum TÜRSAB ın bize ne faydası oldu? Cevabım: şimdiye kadar faydalarını göremedik. Yanılıyor muyum acaba?

Kesinlikle hayır. TÜRSAB önceki ve şimdiki yönetimlerde bizim problemlerimize çare olmadı. Çağırıp dinlemediki problemlerimizi öğrenip çare olsun.

Oysa bu işin başındaki tur operatörleri ve incoming acentelerinin fikir ve önerilerini alarak yurt dışından misafir sayımızı tüm bölgelere dağıtarak ve böylelikle Türkiye'nin geneline nasıl artış sağlayabiliriz konusu derinlemesine tartışılmalıydı.

Tur operatörlerinin gelecek misafirlerin ülkelere göre değişkenlik arz eden tüketim alışkanlıkları ve beklentilerini otelcilerimize doğru yansıtarak uzun soluklu sezon planlamalarında ortak müşterekte buluşulmasını sağlayabilirdi.

Evet, bakanlığın önerdiği standartlara göre birliklerin kurulması herkesin derdine çare olur diye düşünüyorum 54 senedir turizm yapan bir turizmci olarak.

Ümit ederim hepimizin istihdama katkıda bulunduğu bu önemli sektörde geleceğe yönelik gerekli adımlar atılır.

Hayırlı bir turizm sezonu diliyorum.”


Bu Haber 29.01.2024 - 13:21:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Faydasız birlik

    Ferdi Beydağ 30.01.2024 - 10:59

    Kadir Uğur beye katılıyorum. Türsab'ın hiçbir turizmciye faydası yoktur sadece o koltuklara oturanlara manevi haz ve huzur dışında ha bir de kurumun kartviziti sayesinde popüler olmak dışında hiç kimseye hiçbir faydası yoktur. Varsa da biz bilmiyoruz. acaba Türsab sayesinde iş alan acentalar oluyor mu bilemiyorum. Ama gerçek olan şu ki oturan o koltuktan kalkmıyor kalkmak istemiyor.

  • Dogru

    Efe efe 29.01.2024 - 05:45

    Doğrudur, Tursab kurumun acentelere ne faydası oldu?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.