Mehmet Gem: TÜRSAB bölünürse B planımız hazır!

Mehmet Gem: TÜRSAB bölünürse B planımız hazır!

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gem, 1618 sayılı TÜRSAB kanunda planlanan düzenlemenin yürürlüğe girmesi ve TÜRSAB’ın bölünmesi durumunda B planlarının hazır olduğunu söyledi.


Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gem, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 1618 sayılı TÜRSAB yasasındaki düzenleme hakkında açıklama yaptı.

Düzenlemenin yasalaşması durumunda SAYD’ın B planının hazır olduğu belirtilen açıklamada "Türkiye genelinde incoming, spor, golf, mice, kültür, iç ve dış turizm, sağlık, taşıma, alternatif turizm, günlük tur, uçak bileti gibi seyahat acenteciliği mesleğinin farklı alanlarında uzmanlaşmış acenta temsilcilerinin üye olduğu SAYD, şimdiye kadar 10 il ve 1 ilçede örgütlenmiş haliyle dernek vasfından yeni bir birlik vasfına evrilmek için her türlü imkana sahiptir." denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği  olarak her ne kadar yasalaşma süreci ileri bir tarihe ertelenmiş olsa da TÜRSAB’ı ve Seyahat Acentalarını yakından ilgilendiren yeni yasa çalışmalarını yakından takip etmekteyiz.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıdığı şekilde TÜRSAB’ı bölerek işlevi olmayan birkaç küçük birlik haline getirmeyi hedefleyen bu taslak seyahat acentalarının hiçbir sorununa merhem olamayacağı gibi yeni ve kaotik sorunların ortaya çıkmasından başka bir işe yaramayacaktır.

Bizler, 1618 sayılı yasanın içinin boşaltılmadan veya tamamen ortadan kaldırılmadan birtakım düzenlemelerle daha iyi bir yapıya kavuşturulmasından yanayız. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’dan talebimiz, yeni yasa taslağının Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB’ın bütünlüğünü koruyacak ve üyelerin kronikleşmiş sorunlarını giderecek nitelikte hazırlanarak meclise gönderilmesidir. 2007 yılında seyahat acentası sahibi ve yöneticilerinden oluşan bir grup vizyoner turizmci tarafından Antalya’da kurulan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği - SAYD, mesleki dayanışma ve yardımlaşmanın yanında, topluma yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeyi hedeflemiştir.

Turizm sektörüne yönelik olarak üyelerinin sektörel pratiğinden elde ettiği veri ve deneyimler ışığında, Türk turizminin karşılaştığı sorunlar için çözüm önerileri ve strateji üretmeyi misyon edinen SAYD, turizmle ilgili her platformda, seyahat acentalarının sesi olmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olmuştur.

Kurulduğu tarihten bu yana üstlendiği misyon ve vizyonla seyahat acentacılık mesleğine gönül vermiş bir çok meslektaşımızın dikkatini çeken SAYD, rol ve model alınarak bir çok mesleki derneğin kurulmasına bir nevi ön ayak olmuştur.

Öncelikle çok net bir şekilde belirtmek isteriz ki meslek örgütümüz Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB’ın bütünlüğünden yanayız ve bu konudaki mücadelemizi yasal zeminde devam ettirmeye kararlıyız. Ancak her halükârda taslağın kamuoyuna yansıdığı şekilde mevcut haliyle tekrar gündeme gelmesi halinde SAYD olarak bir B planımızın olduğunu değerli kamuoyu ile paylaşmaktan memnuniyet duyarız.

Türkiye genelinde incoming, spor, golf, mice, kültür, iç ve dış turizm, sağlık, taşıma, alternatif turizm, günlük tur, uçak bileti gibi Seyahat Acenteciliği mesleğinin farklı alanlarında uzmanlaşmış acenta temsilcilerinin üye olduğu SAYD, şimdiye kadar 10 il ve 1 ilçede örgütlenmiş haliyle dernek vasfından yeni bir birlik vasfına evrilmek için her türlü imkana sahiptir. Turizm kamuoyuna saygıyla duyururuz.”



Bu Haber 04.03.2024 - 14:48:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.