Günay açıkladı: İşte Topkapı Sarayı Müzesi'nin yeni başkanı

Günay açıkladı: İşte Topkapı Sarayı Müzesi'nin yeni başkanı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan boşalan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığı görevine kimin geleceğini açıkladı.


 
Haziran ayından bu yana müdürlük koltuğu vekaleten yürütülen müzenin başkanlığı için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ’dan beklenen açıklama geldi. Günay, yaptığı açıklamada, yaklaşık yedi yıldır Ayasofya Müze Başkanlığı görevini sürdüren Haluk Dursun’un, görevinden ayrılan İlber Ortaylı’nın yerine Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığı’na getirileceğini belirtti. 
 
Ayasofya Müzesi Başkanlığı görevine getirilecek olan Doç. Dr. Haluk Dursun, bir süre bu görevi kabul edip etmeme konusunda kararsız kalmıştı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sonçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölümü mezunu olan Dursun, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Danışmanı olarak da görev aldı. Miniatürk Projesi’nin hazırlanmasına katkıda bulunan Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı ’nın talebiyle Ayasofya Müzesi Başkanlığı görevini yürüttü. Amerikan Başkanı Obama’nın Türkiye ziyaretinde, Obama’ya Ayasofya Müzesi’ni gezdiren isim ise yine Haluk Dursun’du. (Radikal)
 


Bu Haber 17.07.2012 - 16:45:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.