Ahmet Haluk Dursun trafik kazasında hayatını kaybetti

Ahmet Haluk Dursun trafik kazasında hayatını kaybetti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Van'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü dolayısıyla Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen "4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni" programına katılan Dursun, burdan kara yolu ile Van'a hareket etti. Ahmet Haluk Dursun'un içinde bulunduğu araç Erciş'e bağlı Bayamlı mahallesinde şarampole yuvarlandı. Kazada Dursun hayatını kaybederken, 3 kişinin de yaralandığı öğenildi.

Ahmet Haluk Dursun kimdir?

1957 yılında Hereke'de dünyaya gelen Ahmet Haluk Dursun, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Genel Müdür Danışmanı olarak Miniatürk Projesi'nin hazırlanmasında görev aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmış, 2005-2006 ile 2011 tarihlerinde aynı kurumda Başkan Vekilliği görevini yaptı.

2007 yılında İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili olarak görev yaptı. 2006-2012 yılları arasında Ayasofya Müzesi Başkanlığını yürütmüş, 2009-2011 yıllarında Ayasofya Müzesi Müdürlüğü görevini de üstlendi. 2012 Temmuz ayı itibarıyla getirildiği Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü görevini 2014 ortalarına kadar sürdürdü.

2012-2014 yılları arasında İstanbul Topkapı Sarayını Sevenler Derneği Başkanlığı görevine seçildi. 2014 Temmuz ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanmış, 2016 yılı Nisan ayında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

26 Mayıs 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeliğine atandı. Aynı zamanda Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüttü. 20 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla de Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Mehmet Nuri Ersoy Van'a gidiyor

Haluk Dursun'un trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Kültürümüzü ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmak üzere büyük bir özveriyle çalışan çok değerli mesai arkadaşım Prof. Dr. @HalukDursun'u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsüyle, kazanın gerçekleştiği Van'a hareket ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.


Bu Haber 19.08.2019 - 18:11:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.