'Ekmeğini yediğim kabı pisletmeyecek kadar onurluyum'

'Ekmeğini yediğim kabı pisletmeyecek kadar onurluyum'
Geçtiğimiz günlerde Vera Grubu ile yolları ayrılan Koordinatör Ali Osman Erbaş, bir basın açıklaması yaparak yaşanan süreci anlattı. ‘’ www.verahotels.eu’’ adıyla kurulan siteyle herhangi bir ilgisinin olmadığını belirten Erbaş, en büyük hatasının Antalya'daki acente partnerine fazla güvenmek olduğunu kaydetti.


Ali Osman Erbaş, açıklamasında şunları belirtti:

 "18 yıldır, gururla parçası olduğum TENTUR VERA GRUBU’ndan koparılış süreci şu şekilde yaşanmıştır.Önümüzdeki 2014-2015 Kış sezonu satışları amacıyla, birkaç yıldır kontratlı olarak çalıştığımız Antalya merkezli ‘’Shopping’’ Kış grupları acentası ‘ nın,  Almanya daki acenta partnerinin, VERA GRUBU’nun izni, bilgisi ve onayı olmadan isminin ve logosunun kullanılmasıdır.Antalya merkezli  acentanın, Almanyadaki partneri ‘’ Vera İncoming Europe’’ adında bir şirket kurmuş.Sadece VERA GRUBU’ nun otellerini pazarlayacağını söyleyerek, AVM’lerde stand kurarak ve ofislerinde sadece VERA OTELLERİ’ ni satacağını belirtmişti.Ancak reklam, tanıtım ve pazarlama aşamasında, müşterilerin adreslerine  gönderdiği mailinglerde, VERA HOTELS & RESORT adını ve tescilli VERA LOGOSU’ nu, şirketin izni ve bilgisi olmadan kullanmıştır.Bu reklam mailing lerinden ulaşan, VERA repeat misafirinin VERA VERDE RESORT otelimize mail atıp, bu şirketin gerçek VERA olup olmadığını soran maili ile ortaya çıkmıştır.Almanyada ‘’Vera Incomıng Europe’’ şirketini kuran bu şirket, VERA OTELLERİNİ satış pazarlama faaliyetlerine, yine VERA HOTELS & RESORTS şirketi izni olmaksızın, isim ve logosunu kullanarak, Hollanda ve Belçika ülkelerinde de devam etmeye başlamış.VERA OTELLERİNİN adı ve resmi logosunun izinsiz kullanılmasının tespitinden sonra, şahsım bu acentanın Antalyadaki partner acentası ile muhtelif kereler görüştüm.Kendileri hemen derhal, VERA LOGOSUNUN ve isminin kullanılmayacağını ve  bu şekilde artık satış yapılmayacağının sözünü ve garantisini verdiğini söyledi.Antalyadaki acenta sahibi, yaptığımız uyarılar sonucu, hemen Almanyaya, oradaki acenta partnerine, bu izinsiz ve yasadışı logo kullanımını durdurmak üzere gitti. Ancak, tüm iyi niyetli uyarılarıma rağmen, durdurulacağı sözü verilmesine rağmen, oyalandım.Ayrıca, bu arada yine izinsiz olarak, yasadışı bir şekilde ‘’ www.verahotels.eu’’ adıyla bir web sitesi kurulmuş ve VERA GRUBU’nun resmi web sitesine yönlendirilmiş.Matbaalarda, resmi VERA LOGOLU broşürler, yeni müşterilere gönderilmeye bir süre daha devam etmiş.Benim buradaki en büyük hatam; Antalya daki acenta partnerine gereğinden fazla güvenmem ve izinsiz VERA adını ve LOGO’ sunun kullanımını durduracağını söylemesine inanmış olmam.İnsanoğlunun, bazen basireti bağlanıyor.Yine bu Antalya acentacısına gereksiz aşırı  güvenimden sonra,  çözüm sürecinin uzamasını ve çözümsüzlüğe doğru giden konuyu Yönetim Kurulu Başkanı Sn.ARBEN İÇLİ’ ye zamanında aktarmayışım bir başka büyük hatamdı.Dürüstçe itiraf ediyorum ki; basiretim bağlandı, bu krizi, acentacıya duyduğum boş güvenden dolayı, zamanında ve sağlıklı yönetemedim.Yönetim kurulu başkanını, zamanında bilgilendiremedim.Bu krizi sağlıklı yönetip, çözememek de VERA GRUBUNDAN koparılışıma neden oldu. Acentacı partnere duyduğum boş güvenin kurbanı oldum.Konu, açıkyüreklilik ve samimiyetle anlattığım gibi,  tamamen bundan ibarettir.

Ayrıca, derinden üzülerek görüyorum ve duyuyorum ki, çok çirkin bir algı oluşmuş, birtakım dedikodular türetilmiş.Kamuoyunda oluşan algıya göre, sanki ben, Almanyada kurulan ‘’Vera Incomıng Europe’’ şirketinin ortağı durumundaymışım.Yada birtakım şahsi çıkar ilişkisindeymişim gibi dedikodular üretiliyor.Asla,ne Almanyadaki bu acenta nede Antalyadaki acenta ile en küçük bir şahsi ticari ilişkim yoktur, olamazda.Ben 18 yıldır VERA GRUBUNDA her kademede, alın teriyle, dürüstçe ve haram lokma yemeden çalışan, bu zamana kadar hiçbir şaibeli işe bulaşmamış,  onurlu ve gururlu bir kişiliğe sahip, TENTUR VERA Kurum Kültürüyle çalışmış bir insanım. 18 yıldır ekmeğini yediğim kaba pisletmeyecek kadar dürüst ve onurluyum.Hayatımdaki en değerli varlıklarım olan ‘’ÇOCUKLARIMIN ÜZERİNE AND EDERİM Kİ’’ böyle çirkin bir çıkar ilişkim yoktur. Bu oluşturulmaya çalışılan çirkin algı ve dedikodu vicdansızlıktır. Bunu çıkaranları ALLAH’ a havale ediyorum.

Çağımız, iletişim ve teknoloji çağı.Her türlü çirkinlik, sahtekarlık kolayca ortaya çıkartılabilir, gerek hukuki yollardan, gerekse teknolojik iletişim araçlarıyla gün yüzüne çıkar er yada geç.Dürüstlük her zaman kazanır.Uzun yıllar TENTUR VERA Kurum kültürü ve etik değerlerle yetişmiş ve büyümüş biri olarak, dürüst, alnı açık ve başı onurla dik biri olarak hayata devam edeceğim. "


Bu Haber 29.08.2014 - 12:33:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Çetin Çiftçi 03.09.2014 - 11:21

    Sayın Ali Osman Erbaş turizm sektöründe tanıdığım son derece görevine bağlı,sadık,dürüst bir insandır. Söz konusu firmanın çıkarlarını sonuna kadar korumayı bilmiş bir yöneticidir.Bundan sonra alacağı görevlerinde başarılar diliyorum. Çamur atanlar ise aynaya bir kez daha baksınlar.........

  • bahriye uymaz 02.09.2014 - 02:59

    Ali Osman Erbaş Ten Tour Vera Group da aldığın görevleri heyecan ve dürüstlükle sürdürdüğünü biliyor ve tanık oluyordum..Alacağın yeni yoldada tanık olmaya devam edeceğiz..

  • Noyan Kılıçturgay 02.09.2014 - 02:54

    Sn. Ali Osman bey e bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum . Dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile daima özenerek takip etmiş olduğum değerli ve başarılı bir yöneticidir.Bu karalama kampanyasında baş rölü alanlar hiç şüphesiz ki gerekli cevabı ve hakettikleri muameleyi turizm camiasında alacaktır.

  • turizm emekcisi 01.09.2014 - 10:50

    ne ekersen onu biçersin....

  • turizmci 30.08.2014 - 08:48

    Turizmde yetişmiş profesyonel yönetici kadroların böylesine karalanmasını ayıplıyorum. Turizm bir taraftan büyürken diğer taraftan kalifiye yöneticilerin böyle dışlanması ile turizm yönetimi daha acemi ellerin eline devrediliyor. Sonu ne olacak göreceğiz 35 sene sonra.

  • turizmdebuaksam 30.08.2014 - 12:32

    Turizm sektöründeki kalifiyeli insanların bir bir ayrılması ve görev verilmemesi gerçekten vahim. İnsanların en verimli yaşlarında bu sektörden ayrı kalmaya zorlanmaları kadar saçma bir şey yok. Turizm personel kadrosu gerçekten dökülüyor...

  • turizm dünyası 30.08.2014 - 09:19

    Çürükler er yada geç ayıklanır...

  • Suleyman Akcil 29.08.2014 - 05:45

    18 Yıldır kazandırılanlar böyle basitçe bir şekilde silinip atılıyor demek ki. Turizm de de maşallah çok iyi kadrolar yetişiyor görüyoruz. Türk Turizminin sonu hayırlı olur inşallah.

  • Mehmet Biçer 29.08.2014 - 01:15

    HİÇ HATA YAPMAYANLAR, HİÇBİRŞEY YAPMAYANLARDIR 18 Yıl bir kurumda çalışan, basit bir hata nedeniyle koparılan(Tatilmanyanın birçok otelin web sitesi benzer şekilde kullandığını hatırlatmak isterim) bir turizm profesyonelinin geldiği nokta, ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMA.. Üzülme dostum, ben seni egolarınla, duruşunla, yürüyüşünle, hatalarınla, kısacası her yönünle seviyorum.. Yanındayım..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.