Jaan Albrecht SunExpress’ten ayrılıyor

Jaan Albrecht SunExpress’ten ayrılıyor
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in 16 ay önce göreve gelen genel müdürü Jaan Albrecht, SunExpress’teki görevinden kendi isteğiyle ayrılıyor. SunExpress Yönetim Kurulu, Albrceht’in 31 Aralık 2016 itibariyle sözleşmesinin sona erdirilmesine yönelik talebini kabul etti. Albrecht, 2017 itibariyle kendi kişisel gelişimi açısından ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek üzere görevinden ayrılıyor.


Türk Hava Yolları ve SunExpress Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve SunExpress Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Karl-Ulrich Garnadt, Jaan Albrecht’in kararıyla ilgili şöyle konuştu:

“Bu zor zamanlarda, SunExpress’teki başarılı hizmetlerinden dolayı Jaan Albrecht’e teşekkür ederiz. Özellikle Türkiye’ye gerçekleşen turistik trafik akışının hiç kolay olmadığı bu yılda, şirketi çok daha profesyonel bir düzeye taşıdı ve SunExpress’i hedeflerine yoğunlaştırdı. SunExpress’in geleceğini Jaan Albrecht ile şekillendirmekten mutluluk duyduk, kendisine yeni hayatında başarılar diliyoruz.”

Jaan Albrecht’in yerine SunExpress Genel Müdürü ataması hakkında konuşan Türk Hava Yolları ve SunExpress Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, atama kararının yakında verileceğini söyledi: "Bütün kriterleri değerlendirdikten sonra bu konuda kararı vereceğiz. Şirketimiz için en iyi kararı verirken en faydalı olabilecek ismi iş başına getirmenin gayreti içinde olacağız. Bundan bağımsız olarak, SunExpress, sağlam rekabetçi yapısıyla pazarda güçlü bir hizmet sağlayıcısı olmaya devam edecektir. Bu vesile ile Sn. Albrecht’e bugüne kadar Şirketimize vermiş olduğu katma değerli hizmetlerinden ötürü şahsım ve kurumum adına bir kez daha çok teşekkür ederken, yeni girişimlerinde başarılar dilerim.”

Jaan Albrceht, 2015’te SunExpress ve SunExpress Almanya’nın Genel Müdürlüğüne atandı. Jaan Albrecht, SunExpress’ten önce, 10 yıl Star Alliance’ın CEO’luğunu, son dört yılda ise, Avusturya Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yaptı. Jaan Albrecht,  kariyerine Meksika hava yolu şirketi Meksika’da 18 yaşında pilot olarak başladı.  Yönetim kadrosunda yer almadan önce, 20 yıl boyunca 2. Kaptan, Kaptan ve hava yolu şirketinin 727’lerden oluşan filosunda baş pilot olarak görev yaptı ve daha sonra şirketin operasyon ve ticaret bölümlerinde üst düzey yönetici olarak bulundu.  Jaan Albrecht’in Meksika ve Alman vatandaşlığına sahip.


Bu Haber 26.10.2016 - 11:24:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.