Isparta’da düşen Atlas Jet uçağıyla ilgili Bahattin Yücel’den Uğur Dündar’a yanıt

Isparta’da düşen Atlas Jet uçağıyla ilgili Bahattin Yücel’den Uğur Dündar’a yanıt

30 Kasım 2007’de düşerek 57 kişinin ölümüne neden olan Atlas Jet uçağı kazasında World Focus Şirketi’ni suçlayan Uğur Dündar’a eski Kültür ve Turizm Bakanı Bahattin Yücel’den yanıt geldi.


Sözcü Gazetesi Köşe Yazarı Uğur Dündar, 30 Kasım 2007’de düşerek ve 7’si uçuş ekibi olmak üzere 57 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Atles Jet uçağına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Uçağın denetimi ve bakımından sorumlu olan World Focus Şirketi’nin esas suçlu olduğunu ifade eden Dündar, şirketin sahibi Yavuz Çizmeci’nin İstanbul’da yakalanarak cezaevine götürüldüğünü söyledi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Bahattin Yücel ise sosyal medya platformu X üzerinden Uğur Dündar’a verdiği yanıtta o dönemde uçuşu yapan şirketin mevcut Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Murat Ersoy’a ait Atlas Jet olduğunu ve kiralanan uçakların sorumluluğunun da bu şirkete ait olduğunu ifade etti.

Bahattin Yücel’in açıklamaları şu şekilde:

“Bu yazıda önemli eksiklikler var. Uçuşu yapan şirket Atlas Jettir. World Focustan kiralanan uçakların sorumluluğu bu şirkete aittir. Atlas Jet kaza tarihinde şimdki KTB Sayın Ersoy'un sahibi olduğu şirkettir.

Uçakların teknik yeterlikleri ise sivil havacılık kurallarına göre denetlenir. Uçak sahipleri diledikleri gibi eksik aletlerle uçuş emri veremezler. Kaldı ki, pilot uygun görmezse uçup uçmamakta serbesttir.

Karar öncesi mahkemenin iki üyesinin aniden değiştirilmeleri ve yargılamanın başından beri davayı yürüten mahkeme başkanının, 14 sayfalık karşı oy verme gerekçesi, sonradan atanan ve aletlerle ilgili rapor veren, sözde bilirkişinin karardan kısa bir süre sonra Atlas Jet şirketinde göreve başlaması da rastlantı olamaz.

Son söz; mahkumiyet kararı veren yargıçlar ile onayan Yargıtay üyelerinin bazılarının, fetö örgütü üyesi olmaları nedeniyle tutuklanmaları ve içlerinden yurtdışına kaçanlar bulunması da ilginçtir.

Bu arada sigorta şirketlerinin tazminat ödemeyi önlemek amaçlı girişimlerinden söz etmiyorum.

Ve uçak sahibi bir şirket ortağının, kaza nedeniyle mahkum edilmesine, Dünya Sivil Havacılık  tarihinde ilk kez rastlanmaktadır.”




Bu Haber 17.05.2024 - 15:46:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.