Dünya Turizm Örgütü'nden Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'ne kalite ödülü

Dünya Turizm Örgütü'nden Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'ne kalite ödülü
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin “Konaklama İşletmeciliği” ve “Seyahat İşletmeciliği” programları Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Tedqual denetleme sürecinden başarıyla geçerek Temmuz 2012’den itibaren akredite oldu ve Turizm Eğitiminde Kalite Belgesi’ni (Tedqual) almaya hak kazandı

.

Tedqual belgesi Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından dünyada en iyi turizm eğitimi veren seçkin eğitim kurumlarına veriliyor. Halen dünyada Tedqual belgesine sahip Amerika, Asya ve Pasifik Bölgesi, Avrupa ve Afrika’dan toplam 76 eğitim kurumu  bulunuyor. Türkiye’den Akdeniz Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin yanı sıra Amerika ve Kanada’dan Californiya Üniversitesi, George Washington Üniversitesi, Calgary Üniversitesi, Asya ve Pasifik Bölgesinden Hong Kong Polyteknik Üniversitesi, Queensland Üniversitesi, İsviçre’den Cesar Ritz, İngiltere’den Bournemouth Üniversitesi, Leeds Metropolitan Üniversitesi ve Surrey Üniversitesi Tedqual belgesine sahip üniversitelerden bazılarıdır.

Tedqual belgesine müracaat aşamasından denetim sürecinin sonuna kadar aktif rol oynayan Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Akın Aksu, Doç. Dr. Bahattin Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Yeşim Helhel ve Yrd. Doç. Dr. Tahir Albayrak daha önce TSE tarafından Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahip olan akademik birimlerinin, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından da uluslararası düzeyde akredite edilmesinin hem öğrencilerin hem de bu başarıya doğrudan katkı veren tüm akademik ve  idari personel açısından gurur verici olduğunu belirttiler.

Tedqual belgesi Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından eğitim ve araştırma alanlarında uluslararası düzeyde verilen tek kalite sertifikası olup, belgeye sahip kuruluşlara dünya çapında ve kendileri arasında işbirliği yapma, Dünya Turizm Örgütü destekli eğitim projelerine katılma fırsatlarını sunuyor. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Tedqual belgesine sahip olmanın yanı sıra,  2008 yılından bu yana  Dünya Turizm Örgütü (WTO) Resmi Yayınlar Kütüphanesi kapsamında da hizmet vermekte olup,  EURHODIP (Avrupa Otelcilik Okulları Birliği), AMFORHT (Dünya Turizm Eğitimi Birliği), ATLAS (Turizm ve Eğlence Eğitimi Birliği), INTERNATIONAL CHRIE  (The European Council on Hotel, Restaurant & Institutional Education) ve SHOOT THE CHEF (Mutfak Sanatları Platformu) üyesidir.
 


Bu Haber 06.08.2012 - 14:01:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hikmet 29.09.2012 - 03:00

    Salam men Azerbaycandan telebeyem.Magistatura tehsili almaq ucun sizin univerisitete muraciyet ede bileremi,hansi sartlar daxilnde.Ixtisasim Turizm ve Otelcilikdir.Onceden tesekkureler ederim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.