Avrupa Birliği'nden Tailwind'e Rusya engeli 

Avrupa Birliği'nden Tailwind'e Rusya engeli 
Avrupa Birliği, bu sefer de Kaliningrad'a uçak isteyen İstanbul merkezli Türk hava yolu Tailwind'e engel çıkarıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği
, İstanbul merkezli hava yolu Tailwind'in Rusya'ya bağlı Kaliningrad'a uçmasına izin vermedi.

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) bülteninde yer alan habere göre Tailwind'e, eksik/yanlış evrak gerekçesiyle Avrupa hava sahasını kullanarak Antalya ile Kaliningrad arasında uçma izni verilmedi. İlk aşamada bunun yanlış/eksik belgeden kaynaklandığı belirtilse de, sürecin uzaması 'bir engelleme mi var?' sorusunu akıllara getiriyor.

Daha önce başka bir Türk hava yolunun uçuşlarının engellenmesinin ardından Kaliningrad operasyonları için Tailwind ile anlaşan tur operatörleri, 28 Nisan'da yapılması gereken ilk uçuşu yapamadı. Tur operatörleri operasyonların yapılacağına dair umudunu korusa da, AB otoriteleri ile yaptığı görüşmeler sonrası tur operatörlerini bilgilendiren Tailwind, mevcut şartlar altında en az 15 Mayıs'a kadar uçuşların başlayamayacağını açıkladı. 

Tur operatörleri ANEX ve PEGAS sorunun çözüleceğine dair umutlarını korusa da, ANEX Tour müşterilerine yüzde 100 iade veya aynı tutara denk gelen alternatif tatil imkanı sunarken, PEGAS Touristik Kaliningrad Antalya arasındaki programını yüzde 100 iade veya bağlantılı uçuşla başka bir tur alma seçenekleriyle iptal etti. 

Öte taraftan PEGAS, Moskova aktarmalı Antalya turları için tüm yükümlülüklerini yerine getireceğini açıkladı. Şirket, turistleri Kaliningrad'dan Moskova'ya Nordhwind, Moskova'dan Antalya'ya ise Southwind ile getirecek.


Bu Haber 02.05.2024 - 09:09:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.