Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitiyor?

Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitiyor?

Geçtiğimiz aylarda açıklanan ücretsiz doğalgaz kararı ile kullanılan doğalgazın 25 metreküp kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödendi. Ücretsiz doğalgaz desteği 1 Mayıs 2024 tarihinde sona eriyor. Doğalgaz desteğinin sona ermesinin ardından vatandaşlar kullanılan doğalgazın ücretinin tamamını ödemeye başlayacak.


Geçtiğimiz yıl alınan karar ile konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023’ten 31 Mayıs 2023’e kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödendi. Ayrıca bir yıl boyunca hanelerde kullanılan doğalgazın 25 metreküp kısmı da vatandaşlara ücretsiz olarak verildi.

Kararnameye göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında Bakanlığın bütçesinden 24 Nisan 2023'ten bu ay başına kadar 5 milyar 195 milyon liralık ödeme yapıldığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'in vatandaşlara ücretsiz dağıtılan doğalgazın miktarına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Bayraktar, Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk tüketim faturalarının tamamının devlet tarafından karşılandığını, sonraki faturalarında ise 25 standart metreküpe kadar doğalgaz tüketimi için oluşan maliyetin de 1 Mayıs'a kadar yine devlet tarafından karşılanacağını hatırlattı.



Bu Haber 30.04.2024 - 11:54:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.