Meteoroloji uyardı: Yağışlar günlerce bitmeyecek

Meteoroloji uyardı: Yağışlar günlerce bitmeyecek

Türkiye batısından doğusuna tüm bölgeleriyle sağanak yağışın etkisi altına girdi. Meteoroloji'nin tahminlerine göre sağanak yağış bir süre daha yurdu etkilemeye devam edecek.


Nisan ayının son günlerinde yurdu saran sağanak yağışın etkisini bir süre daha devam ettirmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son verilere göre yağışlar birçok şehrinde hafta sonuna kadar aralıksız devam edecek. Ege'nin güneyinde yer yer etkisini yitirmesi beklenen yağışların yurdun geri kalanında hafta sonu da süreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Çorum, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri ile Kastamonu çevreleri ve Kırklareli'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklenmekte.



Bu Haber 30.04.2024 - 15:22:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.