Elif Balcı Fisunoğlu DTÖ’de TGA’yı temsil edecek

Elif Balcı Fisunoğlu DTÖ’de TGA’yı temsil edecek
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün yönetimine girdi. TGA’yı kurumda Elif Balcı Fisunoğlu temsil edecek


TGA, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili tarafından 2022-2025 döneminde Afiliye Üyeler Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi.

Elif balcı Fisunoğlu temsil edecek

Afiliye Üyeler Yönetim Kurulunun 2022-2025 döneminde, TGA’yı Turizm Operasyonları ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu temsil edecek. Seyahat ve turizm alanında 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Fisunoğlu, TGA’da Ocak 2020’den beri görev alıyor.

Afiliye Üyeler Yönetim Kurulu’nda TGA’nın yanı sıra Hırvatistan Ulusal Turizm Bürosu, Japonya Turizm Bürosu ve İspanya BASK Bölgesi Turizm Bürosu da görevlendirildi. Yeni Afiliye Üyeler Yönetim Kurulu, resmi olarak ilk kez Ocak 2022’de bir araya gelecek. Yönetim kurulu üyelerinin başkan ve başkan yardımcılarını seçeceği ilk toplantının tarihi de yine aynı toplantıda belirlenecek.

BMDTÖ Afiliye üyeleri

BMDTÖ’nün Afiliye Üyeleri; turizm sektöründe faaliyet gösteren 500’den fazla şirket, eğitim kurumu, destinasyon ve sivil toplum kuruluşundan oluşuyor.

Afiliye Üyeler misyonunu; BMDTÖ’ye üye devletler ile afiliye üyeler arasında küresel bilgi alışverişini teşvik etmek ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin tanıtımına katkıda bulunmak olarak tanımlıyor. Afiliye Üyelere üye olan kuruluşlar; BMDTÖ’nün ağı ve kanalları aracılığıyla yerel, ulusal ve küresel alanda görünürlük elde etme imkanına kavuşuyor.

Afiliye Üyeler, her iki yılda bir Afiliye Üyeler Yönetim Kuruluna 8’i “Küresel”, 12’si “Bölgesel” kategorilerinde olmak üzere toplam 20 üye seçiyor. Bunun yanı sıra, BMDTÖ Genel Sekreteri, 3 üyeyi Yönetim Kurulu’nda rol almak üzere görevlendiriyor. Afiliye Üyeler Yönetim Kurulu, BMDTÖ Genel Sekreteri’nin danışma kurulu olarak faaliyet gösteriyor ve afiliye üyelerin BMDTÖ amaçlarına, misyonuna ve genel çalışma programına entegre olup katkıda bulunmasını sağlıyor.



Bu Haber 15.01.2022 - 12:02:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ayşe Uluses 15.01.2022 - 07:29

    Sevgili Füsun seni tanıdığım 20 yıldan beri hep özveri ile çalıştın bu görevindede çok güzel şeyler yapacağını biliyorum Tebrikler

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.