Zurab Pololikashvili Alman politikacıları sinirlendirdi 

Zurab Pololikashvili Alman politikacıları sinirlendirdi 
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün Başkanı Zurab Pololikashvili, kendisiyle görüşmek isteyen Alman politikacılara ret cevabı verdiği için eleştirilerin hedefinde.

Turizm Güncel - Dış Haberler

ITB Berlin Fuarı için Almanya'ya gidecek olan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Başkanı Zurab Pololikashvili, örgütün çalışmaları ile ilgili Alman parlamenterlere bilgi vermeyi reddetti.

2021 yılında rakibine çelme taktı

Göreve geldiği 2018 yılından bu yana bir kere bir basın toplantısı düzenlemeyen, hiç röportaj vermeyen ve sadece kağıttan kısa açıklamalar okuyan Zurab Pololikashvili, UNWTO'yu ülkelerden gelen istatistikleri açıklamaktan başka işe yaramayan bir örgüt haline getirdi. Buna rağmen koltuğa sıkı sıkıya yapışan Gürcü asıllı eski bankacı, 2021 yılının mayıs ayında yapılması gereken seçimi bir ocak ayına çekerek potansiyel rakibinin önünü kesmesiyle biliniyor.

Yeniden aday olmasına 38 delege evet, 68 delege hayır dedi

2023 yılında Semerkant'taki genel kurulda başkanlığını Suudi Arabistan'ın yaptığı 34 ülkeden oluşan Yürütme Konseyi, Zurab Pololikashvili'nin üçüncü dönem için adaylığının uygun olduğu görüşünü sundu. Bu teklif ev sahibi Özbekistan tarafından da desteklendi. Yürütme Konseyi'nin bu tavsiyesi genel kurulda oylandı ancak oylamada Zurab Pololikashvili hüsrana uğradı. Delegelerin 38'i Pololikashvili'nin üçüncü dönemine onay verirken, 68 tanesi karşı yönde oy kullandı. Kullanılan oylardan 7'si çekimser, 1 tanesi ise geçersizdi.

Rusya'yı örgütten atmıştı

Batılı çevrelerde Gürcistanlı adayın seçilmesi, Gürcistan ile sorun yaşayan Rusya'ya açık bir mesaj olarak görülmüştü. Pololikashvili de bu beklentiyi boşa çıkarmamış, Rusya-Ukrayna savaşı başladığı günlerde Rusya'yı UNWTO'dan atma kararı almıştı. Rusya ise o kararı beklemeden UNWTO ile olan ilişkilerini kesmişti.

Alman politikacılara bilgi vermeyi reddetti

ITB'ye katılmak için Berlin'e gidecek olan Zurab Pololikashvili şimdi de Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner (CDU) ve Federal Ekonomi Bakanlığı'ndan Devlet Bakanı Dieter Janecek'e (Yeşiller) UNWTO'nun ne tür çalışmalar yürüttüğü ile ilgili bilgi vermeyi reddetti. Alman politikacılar,  Zurab Pololikashvili'nin UNWTO'nun önemli katkıcıları arasında bulunan Almanya'ya bilgi vermemesine sinirlendi.

"UNWTO'daki olaylardan rahatsızız ve endişeliyiz"

Birlik parlamento grubunun turizm politikası sözcüsü Anja Karliczek, "UNWTO'daki güncel olaylardan rahatsızız ve biraz da endişeliyiz. Federal Meclis'in turizm komitesi 2023'ün sonundan bu yana ondan randevu almaya çalışıyor ancak başarılı olamıyor." diyor. 

Handelsblat'ta yer alan habere göre 47 yaşındaki bankacılık uzmanı ve eski politikacı Pololikashvili, 13 Aralık için yapılan ilk daveti reddetmesinin ardında Şubat, Nisan ve Haziran 2024 için önerilen tarihleri de reddetti.

Almanya UNWTO'ya yılda 500 bin euro destek veriyor

1976 yılında barış, refah ve insan hakları yararına turizmi teşvik etmek için kurulan İspanya-Madrid merkezli UNWTO'nun 160 üyesi ve 500 civarında destekçisi bulunuyor. Almanya UNWTO'ya yılda 500 bin euro destek verirken, TUI'nin eski CEO'su Michael Frenzel de 2019 yılından bu yana UNWO elçisi unvanını taşıyor. 

Ancak UNWTO, yıllık sınır istatistiklerini açıklamak dışında yıllardır neredeyse hiçbir iş yapmıyor. ABD, İngiltere ve Avustralya gibi önemli turizm ülkeleri UNWTO'ya üye olmuyor.


Bu Haber 02.03.2024 - 11:51:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.