Seyahat kısıtlamasını kaldıran ülke sayısı hızla artıyor

Seyahat kısıtlamasını kaldıran ülke sayısı hızla artıyor
Pandemi ile birlikte ilan edilen seyahat kısıylamaları yavaş yavaş kaldırılıyor. Turizmin yeniden başlamasına izin veren ülke sayısı da her geçen gün artıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından yapılan açıklamada, dünya genelindeki 48 destinasyon, Covid-19 kısıtlamalarını kaldırıyor. Söz konusu sürece ise Avrupa Birliği öncülük ediyor. Bua karşın, 141 destinasyonun sınırları ise tamamen kapalı bulunuyor.

Seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte turizm sektörünün yavaş yavaş başladığı belirtilen DTÖ açıklamasında, turizmin bazı bölgelerde daha belirgin bir şekilde başladığının gözlemlendiği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, ''Turizmin yeniden başlaması geçim kaynakları, ekonomiler ve işletmeler için hayati önem taşıyor. Son veriler, artan sayıda destinasyonun seyahat kısıtlamalarını kaldırdığını gösteriyor. Bu süreç, sorumlu ve ölçülü bir şekil ilerliyor ve kriz henüz bitmiş değil.'' dedi.

Örgütün yaptığı açıklamaya göre; Avrupa'da, 26'sı Schengen ülkesi olmak üzere, 37 destinasyon, Amerika'da 6 destinasyon, Asya'da 3 destinasyon ve Afrika'da 2 destinasyon seyahat kısıtlamalarını kaldırdı.



Bu Haber 25.06.2020 - 13:08:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.