Müberra Eresin: 2024 turizm hedefimiz Bakanlıkla aynı doğrultuda

Müberra Eresin: 2024 turizm hedefimiz Bakanlıkla aynı doğrultuda
Türkiye Otelciler Birliğinin (TÜROB) aylık bilgilendirme toplantısında katılımcılara seslenen Müberra Eresin, 2024 hedeflerinin Bakanlıkla aynı doğrultuda olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı aylık bilgilendirme toplantısında konuşan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, 53 yıl önce kurulan TÜROB’un Türkiye turizminin rekabet gücünü artırdığını ve bu gücü sürdürülebilir hale getirdiğini söyledi.  

Türkiye’nin 2024 turizm hedefleri konusunda Bakanlıkla aynı beklentiyi paylaştıklarını ifade eden Eresin “Türkiye için 2024 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla aynı doğrultuda 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak en temel hedefimizdir. Turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak cari açığın kapatılmasına, ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına güçlü desteğini vermeye devam edeceğine inanıyoruz. TÜROB olarak, her zaman bu bilinç ve sorumlulukla hareket ederek başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm turizm paydaşlarımızla eşgüdüm ve iş birliği içerisinde ülkemize en iyi şekilde değer katmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.  

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı yemekli toplantıda Eresin’in her toplantıda açıkladığı otellerdeki doluluk ve fiyat istatistiklerini bu toplantıda paylaşmaması dikkat çekti.


Bu Haber 01.05.2024 - 09:56:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.