Dünya Turizm Örgütü Rusya’nın üyeliğini askıya almayı planlıyor

Dünya Turizm Örgütü Rusya’nın üyeliğini askıya almayı planlıyor

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Rusya'nın örgüt üyeliğini askıya almak için önümüzdeki günlerde olağanüstü genel kurulu toplayacak.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya’nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyon sonrasında UNWTO (Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü) Rusya'nın örgüt üyeliğinin askıya alınmasını görüşmek için önümüzdeki günlerde olağanüstü genel kurulu toplayacak.

UNWTO yürütme konseyi, devam eden küresel endişe ve Rusya'nın tek taraflı eylemlerine yönelik kınama nedeniyle Madrid'de bir araya geldi.

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, “Savaş asla bir çözüm değildir. Ancak herkesin bu ideale bağlı olmadığı açıktır. Bu nedenle, UNWTO’nun sesi yüksek ve net olmalıdır. Üye iseniz, kurallarımızı taahhüt etmiş olursunuz ve değerlerimize sahip çıkmalısınız. Bu nedenle, üyeler değerlerimize aykırı hareket ettiğinde bunun sonuçları olmalı.” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu geçen hafta Rusya'nın "Tüm askeri güçlerini Ukrayna topraklarından derhal, tamamen ve koşulsuz olarak geri çekmesini" talep eden bir karar lehinde oy kullandı.

BM İnsan Hakları Konseyi de Rusya Federasyonu'nun eylemlerini "mümkün olan en güçlü şekilde" kınadı. Üyeler, Ukrayna'daki olası savaş suçları da dahil olmak üzere iddia edilen insan hakları ihlallerini araştırmak için özel bir komisyon kurulması lehinde karara vardı.



Bu Haber 09.03.2022 - 16:03:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.