Çinli şirketten İngiliz otel grubuna 7 milyar poundluk teklif

Çinli şirketten İngiliz otel grubuna 7 milyar poundluk teklif
Daha sonradan Marriott’la anlaşan Amerikan otel zinciri Starwood için defalarca teklif verdikten sonra teklifini geri çeken Çinli Anbang Insurance Group, otelcilik sektöründe yeni bir satın almanın peşinde…


TurizmGüncel

Çinli şirketin, son olarak 14 milyar dolarlık teklif yaptığı Starwood görüşmelerinin ardından, otelcilik sektöründe yatırım yapmak için araştırmalara devam ettiği biliniyordu. Dünya seyahat sektörünün son gündemi Anbang ile InterContinental Hotels Group (IHG) arasında sürdüğü belirtilen görüşmeler.

Bünyesinde Holiday Inn, Crowne Plaza gibi markaları bulunduran IHG’nin adı 2014 yılından beri defalarca satış söylentilerinde geçse de, bugüne kadar hedefe ulaşabilen şirket olmadı. 

7 MİLYAR DOLARLIK TEKLİF

İngiliz Sunday Times'a göre, IHG ve Anbang arasında haziran ayından beri sürdüğü belirtilen görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğu söylense de, Anbang’ın 7 milyar pound civarında bir teklif yapmayı planladığı ifade ediliyor.

UZMANLAR ANLAŞMAYI OLASI BULUYOR

Her iki şirket de henüz konuya dair bir açıklama yapmasa da, uzmanlar, 2014 yılından satış için piyasada olan IHG ile otelcilik sektöründe büyümeyi gözüne kestiren Anbang arasında bir anlaşmanın oldukça olası olduğu değerlendirmesini yapıyor. 
 
Geçtiğimiz yıl New York'un sembol otellerinden Waldorf Astoria'yı 2 milyar dolara satın alan Anbang, sene başında da Blackstone Grubu'na ait Strategic Hotels & Resorts'ü 6.5 milyar dolara satın almıştı.
 


Bu Haber 13.08.2016 - 18:11:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.